[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#105

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
聽日就要買幸福肌

第一次用好緊張

目標係不再孔慌同油不得你
我都諗住買呢兩樣同埋角質淨化面膜 粉刺代謝同抗痘精華
諗住買好多野下 周年慶其實使唔使捕住12點即買咁要返工分身不暇
今日再試 鼻邊乾到裂 估唔到咁既效果 7點幾化完8點幾返到公司 wtffffff
大家最好拎試用試下先
第一次買 唔知洗咪捕住
不過應該都會12點買 有時間
絲打諗住買咩
我都用l or打底呀 但...太乾又浮既
我試過用lm既保濕好似仲好過lor個枝
我係拎左sample先 覺得妝感好靚又自然
之後又買埋貨裝同佢個枝抗菌掃 而家keep住日日用佢
不過粉底人夾人 所以有得拎sample我就登記左先 試左先知啱唔啱自己
我有
做promo買左cushion 同埋AGT HYDRO GEL 500ML ..
GEL係精華我當佢MASK用 不過不失 我見平時買開MASK都差不多價錢 就試左佢 一支有排用...
CUSHION就我朋友用過我就試 講到十萬極保濕 早排好凍試佢 竟然同我T位浮粉! 心諗係咪佢個卜唔得 我再用BB上都係浮  擺左係道仲有舊未開囉 夏天再試!
諗住買溫和洗面膠 角質淨化面膜 不再孔慌 粉刺精華 諗緊買唔買埋抗氧化精華咁
希望真係改善到我啲皮膚
幸福肌聽日開賣?
屌你好驚呀
點解驚嘅
我記錯時間以為今日開賣
佢個網又封網又盛咁
嚇到我仆街
好彩上黎望一望
見大家仲傾緊買乜
食完a酸都要開始睇幸福肌
想問下各位絲打咩眼影盤岩新手用同埋young d 本人偏黑 內雙 用過Wet n wild 仿abh modern renaissance同 milani 5號palette 但畫到好似好老咁
唔洗驚 聽日再買過

絲打講嘅5號係咪呢盤?就咁睇呢盤都好young
唔會好易化到好老
係呀 我上一層又好似無色咁 所以會同一隻色搽兩三次 會唔會因為咁而搞到好老?
混乾
無知一問,皮膚偏黑唔係更加唔應該用偏啡橙嘅眼影咩
我估應該用偏粉紅嘅顏色會好啲
由油食緊A酸到混合性都用緊covermark
Covermark打手加一
已經用緊第二罐
冇諗過會有用清光粉底既一日
但係我覺得要揀白一號 佢會有d暗沉
美的係募資平台推出葉黃素
https://www.zeczec.com/projects/justmed
食水極深又有質效問題係八卦版俾各科醫生、營養師等等圍剿質問

後尾連帶爆出一堆創辦人私德問題
https://www.ptt.cc/bbs/Gossiping/M.1552638769.A.5DE.html
再俾人搵到美的係美保版玩分身
有機會影個眼妝睇下?
或者會唔會係成個妝都重手,(眼面嘴),望落就會老
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞