[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#105

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
好貴 有無類似既平價版
我都拎得幸福肌到左自取點
快到要即刻拎黎今晚用
我其實都係
只係冇以前咁急點都要上哂粉底
有化妝真係精神好多
Cyclone係冇野可以代替
係好靚既duo chrome
暫時未見過相似既質地+顏色
見到樓上絲打推幸福肌眼唇卸妝液
我即時想加單
點知賣晒
我又未去到發炎同好痕
其實唔理佢都會自己好
不過就黎夏天想搞搞佢
終於有知音喇
我用平頭掃上(另外牌子) 夏天出少少油真係好靚
coverage 都ok遮到黑頭 我係用緊premium $379/7g 2017年買宜家都未用完 好抵用!
之前用緊藥用美白但日本先有
但乾凍+乾肌用唔到....
比你燒到但太貴了..................
幸福肌去緊自取點
好期待
已經收到幸福肌 好期待
ND嘅眼影真係值得擁有一盤
摸上手就知咁貴係有原因
卡啦卜既SHE?
gif好低清請見諒
同場加映TF Honeymoon右上嗰粒
2粒都係可以手指上完成個眼皮就出得門既色
ND橙啲夏天啲
有冇絲用過christian louboutin 嘅mascara
人哋送咗支比我 唔識搽得靚
已經夾到啲眼睫毛好翹 再z形咁搽
但一搽啲眼睫毛就dup晒好似好重咁
我用original 款 佢真係冇乜遮瑕力
如果你個底好就咁查Basic再上就好靚好自然
但佢嗰蓋真係好戇鳩拎去旅行要用膠紙痴住啲窿窿
見到有絲提過啲碎粉一開會倒曬出黎
我平時開新碎粉都只會met開一半膠紙
咁就唔會失手倒勁多出黎
https://colourpop.com/products/she 呢個?
無睇開colourpop所以唔知
TF HM我滅左火架喇
但你ND有紅色打底 TF無
我膚色偏黃白,膚質混合肌,用開Ester lauder double wear 1n1號色。我之前用1C1號色覺得偏向太粉紅,所以叫sales推介,佢就推介我用1N1,佢話已經比較無咁粉,但係我都係覺得偏粉,同條頸顏色差太遠
我想問下大家有無邊隻粉底液會適合我
遲啲去泰國玩 會玩水上活動 上網睇啲人推薦makeupforever 雙用水粉霜 有冇絲打用過
我SF 有sale 我就入盒honeymoon
絲打又燒
好似講得唔清楚 油肌想揾防水粉底

麻煩哂咁多位絲打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞