[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#105

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
有兩隻直頭無色

未試過喊所以唔知不過買眼影都後悔到想喊架啦tw 用完個睫毛膏妝感好靚,夾完用睫毛明顯長咗同好翹,但如果你想要濃密效果就不了
國王的新色
有少少燒
笑出聲
買咗枝不再恐慌同油不得你,但無揀到順豐
d名好kai但期待收貨
其實唔顯色既眼影反而會變到灰灰暗暗
尤其係粉紅色,接近膚色eg大地色眼影/祼色胭脂會冇咁易岀事
其他色既可以試下啲顯色既眼影,平平地可以屌盒colorpop先
要2分鐘blend咁耐? 我都有用歐美e/s又唔覺得咁難blend
不過多謝你咁有心機覆我
想知絲打係邊打?
順便一問 各位絲打有冇咩眼影掃好介紹?
淘寶or專櫃都得
個個牌子粉質唔一樣
我已經唔記得嗰張用乜,只係一定唔會係TF
如果隻隻都一樣質地
呢個po就唔會咁多絲打喺度講ND/PMG/TF啦
用下易買既MAC咪算

求其youtube搵一條冇cut既眼妝片都用哂transition shade+blend 5分鐘以上
唔好玩啦

個醫生ig/fb story+youtube成日有打laser既片
唔怕血腥可以睇下先
不過喺香港搵一定唔會打到出血

香港既我真係唔熟
如果唔怕痛想有效果 休息幾日有dayoff/唔使見人都OK
其實去台灣打連埋機票住宿錢
都抵過你喺香港打
因為香港好多唔敢打重手/唔係醫生打
sigma E25/Mac 217應該係人手一枝

有budget可以睇下Wayne goss既掃
外國好多人推
想問埋咁多位絲打有冇好粉底推介?

我鼻頭好易出油

上年買左nyx cushion foundation 妝感唔錯上完粉底未上碎粉,摸落去都唔會痴手 但呢排先follow呢個post 之後決定換過隻粉底

我見之前既人都有推過其他牌子,好似係shiseido BM 但有冇一隻係經濟夾實惠又多色揀嫁? 香港無得實體店都得嫁
打左幾錢
Sigma E25 正 想買多支方便換色
我係油肌呀 鼻頭用左benefit 個枝base 持妝會好少少 但都易出油 我見shiseido好似都多色揀
我去sasa見到好多粉底都無我色 所以revlon 同bourjois 個d出名for 油肌既粉底我都無試過 如果呢幾款開架粉底真係值得一試既 我睇下其他地方有冇我色? btw 如果最後大家都推專櫃粉底既 我都會試下既
Colourpop寄漏左野俾我,唔退錢但俾左coupon code我係咪應該堅持refund
係啊 同佢講要錢唔要coupon就得
佢啲coupon又話唔可以撞promotion又剩 一定要企硬要refund
我盒colourpop今日先depart 應該兩個月先收到貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞