[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#105

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
Quarry灰唔灰?我係prefer灰嘅,嗰日見到隻色好似幾灰幾啱我,但趕時間所以就執咗omega先
其實好神奇大家膚色唔同竟然搵到隻咁萬用嘅鼻影色
其實ka修容我都諗緊,邊個好啲?
sunset 個種靚係你搽一次自己驚訝一次 嘩乜咁靚既隻眼影個種 d粉質又順滑又好
而且好啱黃種人搽

我目前最愛眼影係sunset 同mothership V
頭兩行都用到既
只係其實呢d 色 呢個post既絲打們咁多眼影
都應該撞咗唔少色
香港cosme store好似有!
用緊ka 好好用
又易blend 又自然
Medium定light?好苦惱
真係無缺點盤野
反而mothership V 我之後無再用過
粉質覺得一般同埋有積線不過個包裝好靚
Medium
我覺得上到面其實唔會話真係好深 反而啱啱好
隻色同omega爭得遠唔遠?之前見好似有盤係修容加打亮,好燒
我無用過omega比較唔到
不過買之前有睇過呢兩隻 但考慮到我用埋上面 直接買ka算
絲打可以去Joyce beauty 同mac一次過swatch哂兩隻色 睇下邊隻啱自己多啲
不過mac咁西 又咁奶共 唔會想再幫襯佢
一樣呀 我用佢隻紅色會積線
前日啱啱買咗omega
之前去joyce beauty好似都mark up幾多下
燒返著
本身mark左mothership V
但sunset粉質仲好啲?
我平時用乜都唔會積 但用佢就會積 乜色都會積
死,琴晚先喺hktvmall買左 shisiedo spotscover等等日牌
唔該你啊絲打
我諗緊一次過買粉刺精華3枝定1枝
仲好似翻貨好慢我之前諗住去Joyce beauty買算
點知無貨 waiting list左成大半個月都無貨 最後我都係上cultbeauty買 咁啱有折 好似折完都係2 3百蚊香港好似430 無記錯嘅話
絕對係!sunset個盤摸落去已經係好滑嘅texture
我記得你有Lila?應該同lila一樣我估
上次用sunset俾人讚對眼好靚好似公仔
最後果行又真係似最難用
前兩行大地色應該大家都撞哂
事實上而家積落都一堆眼影盤
以後買眼影都可以謹慎d
嚟緊睇下J* 盤blue blood 點呀可能入
我都係 mothership v 閃嗰啲色無得輸
一樣
但盒野真係靚依家keep住一星期要用佢一次
原本諗住聽日用新眼影 唔用啦 聽日拎翻盤sunset出黎用先
買咗咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞