[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#105

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
一日至衰都係大家樂
搞到而家藍眼影點靚都凝住驚搽左似大家樂阿姐
有時第一批d貨會特登造少d /賣少d
飢餓營銷法 好似係
Blood sugar 之後貨源好似都幾充足 隔一陣又見restock
但loreal+動物測試品牌加加埋埋唔買真係幫我慳番好多錢
買左咪用埋佢
唔好哂

Jeffree Star啲眼影質地顏色真係無得輸仲要唔貴[
驟眼睇以為啲色差唔多 但實物隻隻色都唔同
blood sugar最底果行紅色 隻隻都有分別
絕對唔係交行貨
今日終於體驗到DHL有幾咁強大
連我住村屋都可以落單後三日收貨!
Selfridges以後要繼續用DHL
睇得出佢啲粉質 各方面都做得好好
個包裝都好好j 但藍色真係唔實用
會變牛眼淚

咁都幾靚呀
估唔到
個個youtuber都話pmg正
但原來會積線
hourglass 聽講都好正
可以睇下
想搵氣墊粉底for夏天用
有冇咩粉底薄透得嚟可以修飾一下毛孔
主要遮鼻上嘅毛孔
同埋t位會出油
邊隻會啱啲
我之前見大家推遮muf黑盒(定唔知白盒,唔記得咗sor ) 同埋雪花秀
但都係難襯
未見過亞洲人carry到藍色
同埋都好飛粉下 用親成塊面都好閃
次次都唔記得上左眼先上粉底
我都有興趣想試下我見好多YouTube 2018 favourites 都有hourglass碎粉
買左盒眼影又係收到Skynet msg
點解唔係用DHL
用Skynet又可以佛系收件
中國連canmake都有假
Colorpop同abh有完全不意外

之前識個中國妹狂屌買到假Minon化妝水
用過白盒
遮瑕度中下
我用佢個粉撲上超唔貼(可能因為我比較多瑕疵)但用beautyblender上效果都幾靚 睇落粉感唔種 但遮到毛孔同平均膚色
我混油 秋冬用唔會出油 春夏未知
有無絲打買左啊好燒啊好似好高coverage
11號買左支粉底 又係skynet
不過算叫快左 今日收到
我都係 要等星期一先有得拆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞