[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#105

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
好奇一問 大家用開邊隻化妝棉 又性價比高呢
In MUJI we trust
我是打手 有關Estée Lauder 嘅DW/Aqua 粉底液及精華都有合理價格 小本經營 想宣傳一下 如果不受歡迎我就離開 如果有興趣的我就留下Ig 喔 感謝各位絲打
好 咁你離開啦
我有用過suqqu另一枝nude wear liquid foundation 都係有類似問題,上妝個finish都幾靚,但之後就出事
隔咗一個鐘到就浮粉起乾紋,尤其係眼底
啲毛孔位會變咗一粒粒白色咁
用佢都係貪佢感覺對皮膚負擔冇咁重(佢聲清係有美容液成份)
但咁嘅效果真係不了
我都係用MUJI無漂染個隻
濕敷既話就係日本1/2個隻
勁抵用 22蚊 每塊仲可以撕開黎用
台灣牌子 蘭韻,之前睇catie介紹,去到台灣順便買
之前用完一盒 5in1嘅(一塊有5層)
宜家用緊另一款 打開之後大概 12x5 cm
89台幣三盒,一盒180片
去開台灣可以買黎trytry
今日去開會未夠鐘, 行左入CHANEL..唔小心買左2枝新出既唇膏,勁多色斷晒, 好撚多大陸狗係到問有冇乜乜柒柒色

乜宜家D人買唇膏唔係試左先買架咩
佢地應該多數都係代購/網上睇左試色
以後唔再買suqqu 粉底
好撚差
我用其他粉底都未試過咁樣
想睇下自己老d 個樣係可以用佢黎老化自己既
好燒絲打買左幾錢?
唔知有無人問過
前幾日喺Paula’s choice美國官網買 用集運
今日發現畀佢cut咗單
其實之前都知ban咗集運 但都係膽粗粗想試下
咁係咪依家一定要用香港官網買
啲product會唔會唔同貨源
唔該曬大家
我之前都試過填集運俾佢cut單
但係再試多次佢又發貨喎
絲打可以再試下
咁搞笑
係咪間間唔同
我係用buyxship
請問絲打用邊間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞