[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#105

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
買咗呢隻胭脂
不過佢個掃好似唔多掂
大家有冇咩平平地嘅掃推介
Ad+
幸福肌
幸福肌買唔到普通嗰隻雙效落妝 買咗強效版
混油希望啱用
請問有冇絲打用緊幸福肌枝雙效深洗卸妝液?
你哋會用一次卸妝連埋洗面定係卸完會再洗面?
因為佢卸妝同洗面個用法唔同
但佢話一枝搞掂個意思好似可圈可點 好confused
有冇人用過mac定妝噴霧 覺得點
比少少時間我 我脫離緊架啦 自認衰仔
Btw 呢兩枝係la girl corrector 上面係peach 下面係orange

不過我都係唔識用
Om 個粉餅我混油用溶得好勁
Mimc反而唔錯可以試吓用緊佢隻liquid foundation
上完有種光澤感係度都算hold得耐,我用就大概6-7個鐘先要補一補妝,因為t位好易出油
但都唔平要四百幾
想問大家用開咩護膚品,我係乾肌但最近瘋狂爆石頭瘡
想問下大家用咩卷頭髮
加強版未試過
之前見其他絲都係用普通版
你用完上黎包膠下
Btw我批幸福肌都係尋日先到
用法類似philosophy
即係你唔洗重覆洗面
正呀 慳返唔少時間
尋晚試咗卸妝又真係幾乾淨同清爽
雖然佢係主要target油肌 但我中性肌都唔覺得乾

請問幸福肌搞唔搞到我啲核突毛孔?
唔quote
rouge g 214打手
20號買 今日仲係已付款
我19號買尋日攞咗啦
我毛孔都好大,發覺粉底液會遮得好過粉餅,你會唔會轉粉底液?
我不嬲到用粉底液㗎
屎忽痕想用guerlain
見佢啲液偏潤咪試吓餅
不過都要買多支控油液夏天用
之前用開double wear
遮瑕long last控油100分,但有啲焗
想轉吓
之前塊面成日化完妝都會顯哂乾紋又易浮粉咁 但明明已經有勤力保濕 於是就開始諗係咪本身敏感肌既問題 跟住就係@cosme 買左枝tunemakers 神經醯胺200原液
早晚開始護膚前搽 用左兩個禮拜度 塊面既情況好左好多 無再有皮膚點都補唔到水既感覺 勁感動
如果有絲同我之前既狀況一樣 可以買黎試下
點解到而家先想買620
幾年落嚟而家應該有dupe?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞