[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#105

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
想問絲有無用過chanel粉霜同TF traceless 粉底液可以包膠下
Tom Ford traceless foundation 我喺post 98 #555 review過
絲打們買化妝品小心啲
特別係carousell、hktvmall、strawberry net 、cosme de
https://tw.appledaily.com/new/realtime/20190315/1533983/
仆街,連colourpop abh都有假
有個鬼妹評價咗呢盤
https://youtu.be/g05Hl63sYn4

我暫時燒唔起
好似好多人推omega?琴日啱啱買咗,未化全妝,暫時睇都ok
Mac不嬲都好西,咁啱嗰日態度ok又趕時間就即刻買咗粒omega
Selfridge 好過 又平少少 又唔使俾人西面
冇selfridges+嘛 其實本身喺mac都有幾樣嘢想買 但就一直因為啲ba態度 經過都好少入 冇興趣睇真係幾煩
BA啲態度真係好影響女人嘅購物慾
上次去沙田mac 問支唇膏,點知佢好晦氣咁答: 無曬架啦下 都會知幾時返貨喎
我即刻西曬面咁走
我都睇左我都燒唔著
我都係 覺醒啲色幾普通下

Btw 前嗰排終於屎忽痕買咗sunset 好後悔咁遲先買
Sunset真係好正粒粒都用得著 粉質又靚
唯一唔中意係佢中間塊膠片成日都好想剪左佢
唔該絲打 我去望吓先!
大家up得出嘅牌子200%有假 仲要出得快又似
Abh cp算好紅果堆
點會冇
沙田同海港城都超西 唔知係咪被人訓練只serve內地大豪客
前幾日又係想直接買支唇膏 好有禮貌咁問佢
結果佢啤左我一眼話應該冇貨 我話咁麻煩你幫我睇睇
佢係個唇膏架做幾秒假動作 然後問我一句 你係想試定買架先
我心諗一開始咪講左係直接要囉 我話直接要啊 佢開櫃望左兩眼就話冇wo就走左嬲到我呢 用買手上面啲mac真係唔會再幫襯
呢盤d色真係麻麻地靚
我自己就唔鍾意
想像到搽到自己度會好核突
一撻灰二撻黑咁
就黎燒死 等緊essentual減價 發現佢個價仲平過台灣/韓國專櫃
諗起mac最近奶共果單野ba態度又差既話真係無乜再買既理由
邊度有得買?
初初化妝嘅時候真係乜都唔識
真心膠咁覺得行入間鋪ba會介紹返俾我
點知咁嚟伏我
omega我而家都買左
仲要俾我知道原來係超級皇牌出名用嚟打鼻影
諗返起就好嬲
我覺得omega隻色有d黃,我用quarry打鼻影
自己鐘意用偏紅/灰
Omega 幾好用同埋自然
我諗過啲ba係咪完全唔想做散客
所以一見香港人就西面
根本assume你幫襯一件起兩件止
可能佢地唔想拉低avg sales per customer

利申 鳩估
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞