[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#105

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
係!你可以上selfridges買 唔洗一千
我最近終於買咗 好後悔咁似先買
我都係咁有冇方法可以自己喺屋企清走啲暗粒㗎
Glossier都mark up勁多.... 真係好意思
冇乜問題其實唔洗
當年我勁多石頭瘡係底幾個月都唔出
都係針清針好左
但個美容師真係用盡九牛二虎之力唧石頭瘡出黎
痛到我仆街
但如果幾粒暗粒我覺得針唔針都冇乜所謂
去邊間bm修呀?

忍唔住要介紹下 呢枝cc cream真係完全擊破咗我對bb/cc cream嘅印象 真係foundation咁嘅coverage 真係用少少已經好足夠 滋潤 又有養膚成分 開始返工後好重視用嘅產品有冇護膚養膚成分 歡迎各位絲打燒返我轉頭 落咗妝皮膚狀態keep住唔錯 衰係衰在香港應該難啲買 不過而家上網應該好易買到啦 (色號我用fair light 各位絲打可以參考下 叫做係自然偏白 dior舊版forever用開020色 nude air用最淺色)

另外仲入咗手CT pillow talk eyeshadow 遲啲包膠

知道呢度有幾位絲打都喺英國 有冇London絲...自己一個去Selfridges戰爭力好低 有冇人互相燒下
唔知咩深層補水/煥膚
見佢頭1,2日皮膚望落係好咗 但之後同平時冇乜分別

反而我以前去過2間唔同美容院做保濕
價錢又唔係平
但最後做完都皮膚敏感又紅又起粒粒
要睇醫生食過敏藥先得
所以我就覺得做facial係咪真係必須
但佢係L’Oréal group
Sorry冇留意到
如果你想要有養膚成分嘅粉底可以試by terry枝serum foundation
不過coverage就唔係話好高
其實本身黃種人同藍色就難襯
即刻u turn返緊去SF睇 仲有冇其他
如果無限budget嘅話 la prairie skin caviar真係值得試
呢一盤真係值得擁有
今日用完 男朋友都讚靚
去行街ba都問我係用咩眼影 仲問我係咪真係好好用 會唔會唔實用
呢盤真係實用 唔難用 粉質好
仲要係我今日9點幾化 化到11點幾 對眼同9點幾個陣係一樣樣 真係好高質呢盤
係咪藍樽身插住枝掃仔嗰罐foundation? 好似有上網睇過 佢係咪仲正過by terry?
唔止glossier 連colourpop呢啲都係
唔明點解啲人要買 如果草埋一次過買/搵fd夾
好易買夠freeshipping
佢地個差價隨時賺個double仲未計賣假貨個啲
有冇絲打試過或者已經買左make up for ever新concealer?
可唔可以分享下買左咩色?
利申 買左12 好似太淺
我一開頭接觸化妝品唔知價,80幾90買咗一粒colourpop supershock眼影仲要寄失乜乜乜搞咗勁耐
依家睇番好後悔,勁憎班代購mark up咁高,真係呃無知婦孺。
嗰次得到嘅嗰粒wattles係我唯一一樣colourpop嘅product
Givenchy嗰隻有冇㗎
兆萬咪有幾間鋪頭賣好多歐美化妝品既
有冇絲打買過 係咪假貨?
唔知係咪假
但賣貴好多就真
盒huda beauty nude佢好似賣600定650
Sephora hk都只係550
Glossier都mark up勁多.... 真係好意思

你話呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞