[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#105

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
有冇絲打知道如果個鼻同額頭比較容易出油,但係鼻哥窿兩邊又成日甩皮
兩邊面好就好粉甩皮但係就比較易紅,而眼底又比較乾咁算係咩膚質?

最近想試新粉底,見好多人推嘅有Covermark草本,MUF白盒,Guerlain,Givenchy同TM,但因為我唔係好知自己咩膚質又冇咩點試過唔周牌子粉底,唔知有冇人可以推薦下邊隻好啲
有冇人用開扁身濕粉掃
可能我道行未夠,每次用都好多掃痕又唔多均勻
唔想浪費支掃,又想多支掃替換
平時用平頭濕粉掃上妝冇咩問題

有冇絲打買咗dior前排出個隻粉底
我見網上好少人評價,但Selfridges 見到成日心絲絲想買
利申:考慮緊呢隻同koh gen do
絲打同你講咗可以試下curel
會唔會你係乾肌?我自己乾肌覺得上咩乾粉狀既都無液咁好睇
你幫皮膚補好水先啦,聽落又乾又敏感。
粉底我就唔知了,等其他絲答
我都係又岀油又甩皮,會寧願揀啲唔乾但岀油都靚既粉底,自己用covermark同cpb粉餅都幾好
就算好努力補水個鼻都係會甩皮
試下covermark先
絲打有冇試過日本嘅only minerals?早一兩年喺呢個post都有啲絲打推
佢粉好滑 幼過bm 會貼啲冇咁粉 但就比較低coverage
建議買premium有網篩嗰個款 original係開蓋要倒啲粉出嚟嘅design好麻煩
推only minerals佢仲有隻暗瘡遮瑕粉都好好用 百幾蚊用到好耐 唔乾又唔會令暗瘡惡化 做好定妝就唔會點甩
有冇人用過 beautylish 出嘅 good molecules?
個定位同 the ordinary 差唔多
見唔係好貴 同韓國造
但網上冇乜評論
CLS幸福肌收到啦快到..

送公司只係廿八蚊運貴抵屌到
快到嚇親人
真係好快呀, 我同事打比我叫我比錢,我仲心諗點解要比錢你
我都收到喇快到
我尋晚先收到電郵話出貨
昨晚太眼訓,睇錯哂
thx 好晴人巴/絲打
快到咁我尋晚先收到email,希望聽日或者後日收到
我以前都勁甩皮,但宜家B3精華+椰子油/physiogel,激光唔知關唔關事,就無甩皮。

搞好底層後,宜家cream變咗可以用啲無咁潤既,甚至唔用都無再甩皮。
朗豪坊個間呀!
我都係琴日收email,今日到香港啦
幸福肌同順豐勁啊
我mac用nc15 用200剛上面係ok
一變暗就好明顯暗過條頸[
但佢遮毛孔係真係好好,補妝又唔會一撻撻
我19號買到而加個status仲係已付款
B3精華好似都見呢到好多人有講一陣做下research先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞