[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#105

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
經過旺角入過去睇 但我覺得成間鋪同pinkicon其實幾乎一樣
雖然話係olens專門店 但入面carry嘅款同pinkicon一樣 除左olens仲有candymagic revia 嗰啲pinkicon有賣嘅日本con
連個價錢都係一模一樣 (咁貴)
所以真係唔洗太期待/唔洗特登去睇
我嘅感覺係只係一間換左個名嘅pinkicon
我淨係得24k
我覺得都ok啱混乾 反而沙漠肌可能唔啱
我都係睇呢條片燒著左
今日去左試上面 試左下巴同一邊鼻翼
一上妝係遮到晒 勁靚
之後我兩個鐘都係室內啦
下巴浮粉浮到痴左線 d粉又kick晒係鼻翼到
真係喊出黎 即刻收皮
利申 混油
追左2日
估唔到會咁峰迴路轉
以為推過佢地文章嘅我覺得臉腫

美保版福爾摩斯又po左篇
[爆卦] 美的好朋友網站疑似威脅性業配防曬報告!!
https://www.ptt.cc/bbs/Gossiping/M.1552540982.A.F49.html

[爆卦] 美的好朋友葉黃素之戰懶人包(進度03/14)
https://www.ptt.cc/bbs/Gossiping/M.1552500499.A.F08.html

星期日先咁熱鬧唔捨得訓
今日去makeup forever試左新個支concealer 最後買左一枝#22走 仲買多左支concealer pencil
本身用緊lm concealer (corrector) +wet n wild
一直想換走支wnw 因為無乜料到
試42同22個陣 原本想買埋42 但因為屋企有一個lm concealer未開所以就淨係買22算
但都仲見到個淚溝 個ba就拎左支concealer pencil
搽兩搽淚溝淡左好多
有絲打買唔到pk107嘅話 又或者覺得pk107唔夠勁嘅話
不防去muf試下呢支concealer pencil 都係$150
比張效果圖大家睇下希望唔會嚇親大家

上面係素顏 下面左眼係我頭先翻屋企自己抹左佢再試一次
右眼係個ba幫我試覺得個ba唔係上得好夠 但翻到黎再試 個效果我都好滿意起碼好過我以前用過嘅遮瑕
離題問一問 仲有邊度買到pk107?
好潤啊!好好推 佢偏流身少少 幾水潤但又唔會唔夠coverage 試上手都唔會卡手紋 我眼底個幾條就基本上用乜都會卡 所以已放棄 唔卡得太誇張已經好ok
我今日本身試cpb出街 之前聽人講呢支好潤唔乾
唔知係咪因為本身大家texture唔同 我反而覺得cpb有少少乾
同埋ba話muf呢支其中一個賣點係唔洗set都ok
我都認同 我覺得唔set靚過set 但set左問題都不大
總結 可以一戰
睇到好混亂
係咪即是美的玩分身畀人踢爆
然後爆更多嘢出嚟
我有cdp 個支stick concealer, 遮暗瘡幾好 但遮黑眼圈好乾 乾紋都出晒黎 如果想遮暗瘡 呢支唔錯 只係貴咗d
shiseido專門店應該仲有但收埋左
近期去過兩間都買到
Cdp有人又話好用
又有人話乾
個價錢咁貴睇下博唔博呀

雖然同廠
但配方未必完全一樣 (eg cp/kylie)
對一對成份會再穩陣少少
有少少俾你燒到
Canmake同shiseido spotcover遮眼底都好乾,點算好
自尋絲日日買嘢咁濟
一個月使幾錢落化妝/護膚度?
好似出得名既冇邊個係好
dr ivan medpartner
理科太太又變做葉配太太
朗豪坊我估唔到個ba好好人好主動 又好態度 好好笑容
真係好唔錯可以試下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞