[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#105

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
想要day con定月con/年con個啲
散光con貴好多同少好多款揀喎 絲打散光好深?
佢分yellow 同blue undertone
你第一次買佢會幫你試你係咩undertone 再搵番相應既顏色
我用緊 YN00
Nars nature radiant longwear fdt 用#deauville
我都散光想試colour con但真係好少選擇
我媽話街d女仔嘅con好假好顯眼
搞到唔敢戴
不過我本身散光都超深
就算了
有無人有用make up forever 個新粉餅?
知唔知如果塊面多暗粒瑕疵岩唔岩用
岩岩睇完catie條片好燒
咁之前眼藥水絲推介左好多款呀 我最記得就係olens既spanish
試下唔用suqqu粉底 用碎粉搭其他粉底
我有用suqqu 碎粉搭其他粉底 係ok 既
起碼晒少樣

唔明點解佢既粉底點解比人推得咁勁...
其實連戴con都可以有工具幫你隊副con入去
個外型成個廁所泵咁 通常買便攜con盒一set有齊con盒con水樽con夾個d都會有
所以其實可以由戴con到除con都唔洗直接用手掂
絲打 我上星期買完
都係用依間集運冇事喎
明天收貨
我試過啦
其實我係大乾肌 只係掃啲碎粉上額頭等啲陰冇咁笠
但個額頭都標左勁多粉刺
台灣啲con好抵玩
其實日日戴con又要集中精神睇野真係好傷眼 尤其colour con透氧度一般都唔高
眼乾可以試下戴矽水凝膠 好似見啲人話係最舒服最透氣既質地 (利申未試過)
又或者日本獅王有隻潤con液係戴con前滴 好似話會令副con保濕啲
我反而覺得除嗰下好恐怖
有上網睇過有種剪刀手咁除 唔直接用手指掂好似乾淨啲 試過係work但好驚整得多有眼紋都係算了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞