《小松奇妙物語!》(6)

952 回覆
310 Like 3 Dislike
「頭先賣茶果阿婆又話寺上嘅人怪,宜位大叔又話佢哋唔開門,吳爹叔叔究竟係咪俾緊伏我踩……」小松將我抱起,悄悄於耳邊說。

「哈哈哈,居然仲帶埋自家貓嚟?話唔定佢喺到可以識到好多新朋友。」大叔意圖要輕撫我。

我在小松兩手中掙脫,才避開被男人觸碰的一劫。

「小葵摸下都唔俾,好狗啊。」小松低頭向我,說。

「宜啲男人隻手唔知做過咩嚟,衛生起見都係保持一定距離。」我說。

「咁我又捉得你?」

「因為我日日都喺身邊監視住你。」我行開一邊,說:「你暫時都未有不潔嘅行為住。」
不潔嘅行為
個男人有古怪
「唔緊要啦,如果你想去靈隱寺就繼續向山嗰邊前進,然後上山跟路行,到中段有個分叉位,你記住向右轉就係。」大叔指示。

「明白、收到!咁我出發啦。」

經過別人一番提點,小松更清楚路要怎樣行、寺要怎樣去,花費少許腳力,就到達連繫住漁村的一座高山上。

在大叔所述的分叉路口,小松向右而行。

那邊的路既深又幼,一旁本來的樹草漸漸被綠油油的竹子隨代,豎立在路的兩旁。越走越深,才得悉靈隱寺位於山的背面,即面海的那一邊,因而特別寧靜。

在開始懷疑前方是否有路可走時,沿途有石燈是提醒,最後幾經波折終到「靈隱寺」。一間貌似被竹林所包圍的寺廟,前門兩側各種一株高瘦的柳樹。

其下垂的柳枝既細又長,就像女性的髮絲一般。

當小松輕輕敲響寺門時,一絲微風不知恰巧還是刻意路過,使柳枝葉「沙沙──」擺動,就像標記有客已到。
掃小松個下一定係視姦
小姐姐
互動故完咗 要推返小松上熱門呀!!!
明明喺大家話要睇女童軍!大家忍心見到小松同墨b喺講故台浮載浮沉咩!!!
推呀!!!
推推推
推推推

btw要開新post了
Push
Push
不知為何,肩上多了一份沉重。

寂靜的廟宇,緊閉的大門,不禁使人凝神閉息。

「無人?」小松再輕敲一下:「Hello!?」

「真係嗰個阿叔咁講,對門敲完都無人會開。」我說。

「手機又無訊號……」小松憂心忡忡,仰向漸已陰沉的天色:「仲要睇落差唔多落雨,朝早咁好太陽果然冇好嘢。」

「我哋落去搵間壽司店,再從長計議吧。」我即將轉身。

「你想食魚生渣!小葵!」小松馬上戳破我。

「嘖,我喺電視見到人類所謂嘅壽司店,似乎用好高級嘅魚嚟做食材。」

「我下次應該拆哂啲電視先,你隻死嘢成日自己一個去廳睇電視。」小松無可奈何地嘆一口氣,再多望寺廟的木門一眼:「我睇……真係唔會開咁,我哋就暫時返去先。」

正當我們轉身折返,走不到四、五步時,背後就傳來隱約的門開聲,我們兩人回頭一看,發現那老舊的木門,已給人打開。

「喀──」
好緊張
加油
冇人?
Hello?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞