【太過份】單親爸認體罰教子:生得就要教好佢

736 回覆
1174 Like 84 Dislike
過千個未來藍絲廢老
佢柒左
屋企做冇人理
你出街做未比位人入囉
佢柒左
屋企做冇人理
你出街做未比位人入囉

係跪返屋企呢個懲罰係over,你話要佢屋企跪住來回廁所廚房十次,我覺得ok。
但係條街到咁做,對小朋友嘅自專好大打擊。你地所謂有教過細路嘅,可能係改善咗佢果一次果一個行為。但同時製造緊更加多潛在問題。
講大話有邊個大人唔會講,我哋大人對小朋友嘅要求好比聖人,對公職人員嘅要求只要條撚樣唔太差就得。講唔贏人就用暴力,問心果句,你喺小學要求佢咁嚴,但中學同成人冇咁嚴,嚴都唔會體罰。因為強弱已經互換。

利申:非大愛撚,小朋友聽話大個唔識反抗,支持未來更多人顛倒政權
班大愛撚一係就未教過小朋友 一係就鍵戰得套理論

呢樣真
未教過仔吹撚到要同個細路講道理

靠恐懼而達成嘅教育,不會令小朋友有自律性,佢明白左個道理,先會有自律性。

其實我哋大人都係冇自律性,講真,試下政府倒台法律無效,果班俾人打大嘅大人仲唔燒殺搶略你問我都得。
犬兒犬兒
傳統垃圾文化用大人世界心智去迫細路接受你個套
西方個套唔適合用係華人賤種身上
除非你一家係歐美生活
否則你就要用返華人賤種嘅生存方式教下一代
想下一代好?遠離華人啦
講真
一句講哂
你講得出自己體罰果套好過外國教育
我咪認同囉
教左成班奴性仔女出黎就係你地
體罰咁撚work 會教左班蝗蟲港豬出黎
人地出面唔知以為翻翻奴隸制度
認真,我係外國讀書見過有人係街打個仔一下已經比成班成人圍住準備打
先唔講上面班冇腦豬話咩人地教仔關你撚事果啲不負責任嘅垃圾
外國教育制度係要你用令細路反思嘅方法學習
唔係打完佢識驚,就會知咩係錯對,點解錯
大把研究都講過,打,只係令佢驚,所以唔敢做,但唔係知點解唔應該做,到第時冇束縛仲恐怖
仲有上面話咩你未生個仔,未教過,你點撚知,我想話收撚皮啦,所以你而家有個仔,就代表你教得啱?我石頭爆出黎?
係外國都一段時間,完全明白體會到點解香港教育文化制度咁失敗
港豬,政治冷感,奴性,補習文化,體罰
一直係咁唔會有進步
講真
一句講哂
你講得出自己體罰果套好過外國教育
我咪認同囉
教左成班奴性仔女出黎就係你地
體罰咁撚work 會教左班蝗蟲港豬出黎
人地出面唔知以為翻翻奴隸制度
認真,我係外國讀書見過有人係街打個仔一下已經比成班成人圍住準備打
先唔講上面班冇腦豬話咩人地教仔關你撚事果啲不負責任嘅垃圾
外國教育制度係要你用令細路反思嘅方法學習
唔係打完佢識驚,就會知咩係錯對,點解錯
大把研究都講過,打,只係令佢驚,所以唔敢做,但唔係知點解唔應該做,到第時冇束縛仲恐怖
仲有上面話咩你未生個仔,未教過,你點撚知,我想話收撚皮啦,所以你而家有個仔,就代表你教得啱?我石頭爆出黎?
係外國都一段時間,完全明白體會到點解香港教育文化制度咁失敗
港豬,政治冷感,奴性,補習文化,體罰
一直係咁唔會有進步

你係岩既,但問題係社會身上
咪一切照舊囉,所以結果都係做奴隸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞