【太過份】單親爸認體罰教子:生得就要教好佢

736 回覆
1174 Like 84 Dislike
呢到個個又話要港獨
又屌中共中華文化咁
仲以為啲人好有思想
屌原來到最後又係撐番中華文化

成班滑坡撚,講到唔訓佢跪返屋企就係唔教仔咁。
班道德撚真心定蝦腸呀
個仔做錯都話要等大家冷靜先說教,係公眾位又話唔得,依家就係要點醒佢,做錯野就係咁醜怪,要磨煉下細路仔既挫折抵抗力,第時都冇咁易跳樓啦

你想個小朋友做棵大樹定做溫室小花先

你地做老豆做到咁廢連個仔都睇唔起你啦,仲學人說教

班教育專家個啲皇帝仔女黎
班道德撚真心定蝦腸呀
個仔做錯都話要等大家冷靜先說教,係公眾位又話唔得,依家就係要點醒佢,做錯野就係咁醜怪,要磨煉下細路仔既挫折抵抗力,第時都冇咁易跳樓啦

做老豆做到要靠拳頭黎樹立威嚴
班道德撚真心定蝦腸呀

要磨練可以去做運動,參加唔同課外活動之類
喺馬路跪住行唔止危險,仲阻街

其實你應該支持d怪獸家長同吳克儉
幼稚園學勁深既生字、TSA、做功課做到十二點、一星期七日瘋狂補習上興趣班都係為左磨練小朋友抗逆力,咁你d連登仔屌乜野?
唔識教咪撚生
唔識教咪撚生

唔識教咪撚生》未撚生你撚識教》無限loop
呢到個個又話要港獨
又屌中共中華文化咁
仲以為啲人好有思想
屌原來到最後又係撐番中華文化

所以大家都係中國人無錯
香港人點會本土到?
對自己有著數就西方價值,無利益又跟返中國價值
咁無原則又無自己文化係注定俾人吞併
罰等於叫人當眾跪,塞馬路,阻街
真係唔知咩父母教左你班咁既ON9出黎
班道德撚真心定蝦腸呀

通常講親賞罰分明果啲,有幾可會賞呀
咪又係果啲柒咗就係咁兜、自己做錯唔認,會呃細路話幫佢keep利是啲典型中國家長

做人唔好非黑即白,講到唔嚴刑峻法就係由個細路喺架地鐵度周圍跑周圍踩嘅on9老母先得架
班道德撚真心定蝦腸呀

呢度d人思想好得人驚,佢地可能覺得虐兒係無問題
唔識教咪撚生

唔識教咪撚生》未撚生你撚識教》無限loop

生咗都唔撚識教呀呢啲

奇怪,回覆既正反相方比例係一半一半。
但正評竟然大大拋離,究竟有幾多人睇左內文睇左片,知道今次呢個老豆係點樣罰個小朋友
佢依家已經唔係打咁簡單
佢係當眾羞辱緊自己個仔,已經係情感上嘅虐待
當個細路慢慢大嗰陣,佢可能會無自尊心,覺得自己唔值得俾人好好咁對待,覺得自己冇意義
佢根本唔明自己可能造成嘅潛在傷害有幾大
有可能害咗佢個仔一世

點解社會上咁多毒撚就係咁解

完美示範咩叫滑波謬誤

嘩,原來個老豆叫個仔跪係為民主
班道德撚真心定蝦腸呀

呢度d人思想好得人驚,佢地可能覺得虐兒係無問題

上面班巴打識得打細路咁撚勇武 我係警察嘅話一定嚇到賴屎
但正評竟然大大拋離,究竟有幾多人睇左內文睇左片,知道今次呢個老豆係點樣罰個小朋友

主要都係贊成「體罰」
至於咩程度,就可以商討

只有少部份否定體罰
其實可以捉個仔去運動場
罰佢跑圈
跑800米,下次再犯就1200米,
一個圈一個圈咁加上去
但係自己一齊同個仔跑
體罰之餘,仲要陪個仔一齊罰

利申: 結左婚唔生仔

主要都係贊成「體罰」
至於咩程度,就可以商討

只有少部份否定體罰

簡單少少咁講 點解法律要一刀切唔俾體罰就係因為條線好難界定
如果唔係會有更多變態老豆以教仔嘅名義虐兒
正確教育
先講信用之前講明做唔到就罰
如果唔係仔女會當老豆lulu
其實可以捉個仔去運動場
罰佢跑圈
一個圈一個圈咁加上去
但係自己一齊同個仔跑

屈機喎巴打
你唔教仔真係哂左
其實可以捉個仔去運動場
罰佢跑圈
一個圈一個圈咁加上去
但係自己一齊同個仔跑

屈機喎巴打
你唔教仔真係哂左

痴線有冇咁好體力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞