【太過份】單親爸認體罰教子:生得就要教好佢

736 回覆
1174 Like 84 Dislike

點解要叫人白痴?

因為你係白痴

我要摑你摑到你喊
因為我要摑你摑到你喊
咁又點?

我會報警告你虐兒

點解要叫人白痴?

因為你係白痴

我要摑你摑到你喊
因為我要摑你摑到你喊
咁又點?

我會報警告你虐兒

即係唔係解答原因
冇原因隨機做任何野係有精神/心理問題
我會帶你睇病先

我要摑你摑到你喊
因為我要摑你摑到你喊
咁又點?

我會報警告你虐兒

即係唔係解答原因
我會帶你睇病先

哦 你想要原因
咁問得清楚d 吖嘛

因為我覺得你係白痴
仲有 你摑個仔就係虐兒
我覺得咁教係無錯

我要摑你摑到你喊
因為我要摑你摑到你喊
咁又點?

我會報警告你虐兒

即係唔係解答原因
我會帶你睇病先

哦 你想要原因
咁問得清楚d 吖嘛

因為我覺得你係白痴
仲有 你摑個仔就係虐兒

你依啲唔係叫解釋
覺得既原因你係冇提過
你唔使再模擬細路會點答喇
好似同緊個精神病人識道理咁
點教仔人人都有唔同方法
無話呢個老豆方法錯
但絕對唔係一種聰明嘅做法
細路仔都要面 都要自尊心
有時你咁樣罰完佢 佢聽你講
但有啲即時睇唔到嘅陰影囉

即係唔係解答原因
我會帶你睇病先

哦 你想要原因
咁問得清楚d 吖嘛

因為我覺得你係白痴
仲有 你摑個仔就係虐兒

你依啲唔係叫解釋
覺得既原因你係冇提過

問條問題都問到1999咁 咪當你白痴囉

btw 你stop唔到佢行為果時 例如係條街就不斷叫你白痴 咁又點處理

即係唔係解答原因
我會帶你睇病先

哦 你想要原因
咁問得清楚d 吖嘛

因為我覺得你係白痴
仲有 你摑個仔就係虐兒

你依啲唔係叫解釋
覺得既原因你係冇提過

btw 你stop唔到佢行為果時 例如係條街就不斷叫你白痴 咁又點處理

喝停佢
有份四月出嘅research話體罰係同兒童叛逆/反社會行為/攻擊性/心理及認知問題有直接聯繫

The more children are spanked, the more likely they are to defy their parents and to experience increased anti-social behavior, aggression, mental health problems and cognitive difficulties, according to a new meta-analysis of 50 years of research on spanking by experts at the University of Texas at Austin and the University of Michigan.

"We as a society think of spanking and physical abuse as distinct behaviors," she says. "Yet our research shows that spanking is linked with the same negative child outcomes as abuse, just to a slightly lesser degree."

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/04/160425143106.htm

雖然而家係反權威時代,
但學術研究仍然係好有說服力

你依啲唔係叫解釋
覺得既原因你係冇提過

喝停佢

白痴

白痴
唔準咁呀吓
白痴
再係咁我罵你架
白痴
...
loop
認同教細路係要打先有用
但去到某個年齡就好停,始終開始叛逆期就會反老豆老母,唔同細個咁比你打完tum返冇事

利申比人打大
對小朋友心理影響好大
On9 老豆
痴線 逼個仔找數

你依啲唔係叫解釋
覺得既原因你係冇提過

喝停佢

白痴

白痴
唔準咁呀吓
白痴
再係咁我罵你架
白痴
...
loop

有畫面
其實第一下道理冇用就要武力(鬧/罰)

喝停佢

白痴

白痴
唔準咁呀吓
白痴
再係咁我罵你架
白痴
...
loop

有畫面

小心俾人告虐兒
又或者比人批鬥話公開罵個仔會留底心理陰影
或者佢一個反客為主嘅話 聽日youtube見

btw 小弟無精神病 依家好眼訓 聽朝仲要早堂 早抖

喝停佢

白痴

白痴
唔準咁呀吓
白痴
再係咁我罵你架
白痴
...
loop

有畫面

小心俾人告虐兒
又或者比人批鬥話公開罵個仔會留底心理陰影
或者佢一個反客為主嘅話 聽日youtube見

btw 小弟無精神病 依家好眼訓 聽朝仲要早堂 早抖

佢地唔知罰係有程度差別咁
基本法既罰都係最高刑罰係xxx
教仔一樣 只係規模細至父子之間

心理陰影依啲
喺心理醫生評核報告證明前
都只係虛構猜測
我點教仔唔洗同你交代
依家係教個仔,講得出要做得到。
同埋人地教仔關我地啲旁人撚事咩

唔通有人教仔,之後打到佢重傷,我哋都可以話關我撚事?

係要下下推到extreme點夠你講

你一開始就站在錯誤的立場

永遠都唔會夠人講 ,永遠不

你都on撚9
罰跪=重傷?
飲水可能濁死添,不如唔撚好喝呀?
根本唔當個小朋友係人
中國人思想
成班on9話支持老豆
比著你老豆當街叫你跪返屋企? 哈哈,重要死狗跪你又點

大話, 有邊個唔講呀 ? 成班上身扮聖人
華人係興用侮辱性嘅方式教仔,唔怪得之教到出嚟個個一係就情感脆弱自尊心高 (心理補償);一係就屎都食得仲要迫人食埋一份

2017年竟然仲有人認同呢啲迂腐嘅懲罰方式 (根本稱唔上叫做教育),難怪成個社會嘅意識形態係冇進步
成班on9話支持老豆
比著你老豆當街叫你跪返屋企? 哈哈,重要死狗跪你又點

大話, 有邊個唔講呀 ? 成班上身扮聖人

咁港女叫條仔跪又有咩問題?
打人打死咗人又無啦啦揹條誤殺?
幫人教仔咋喎

定只有你老豆老母先打/體罰得你?
啲思想咁撚封建戇鳩
華人係興用侮辱性嘅方式教仔,唔怪得之教到出嚟個個一係就情感脆弱自尊心高 (心理補償);一係就屎都食得仲要迫人食埋一份

2017年竟然仲有人認同呢啲迂腐嘅懲罰方式 (根本稱唔上叫做教育),難怪成個社會嘅意識形態係冇進步

所以老咗就變廢老廢中
唔會斷層
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞