【太過份】單親爸認體罰教子:生得就要教好佢

736 回覆
1174 Like 84 Dislike
點教仔人人都有唔同方法
無話呢個老豆方法錯
但絕對唔係一種聰明嘅做法
細路仔都要面 都要自尊心
有時你咁樣罰完佢 佢聽你講
但有啲即時睇唔到嘅陰影囉

d細路你淨係響屋企罰佢唔會知衰
做左衰野只係返屋企先會比人罰 佢地咪盞覺得自己臭屎密cum唔好比屋企人知就過到骨
咪繼續係街外面做衰野 唔會改過
D 人都on 9 ! 咩都話影響小朋友心理發展。錯唔罰,教來做咩? 衣加一街軟弱,無家教死靚仔就是呢班多事仆街搞出來
細路仔之所以會講大話係因為d家長對於子女做錯事既反應過大

agger
細個成日講大話都係因為咁

但係老豆同個仔講明再講大話就要罰脆
d細路成日當你玩 好多大人得把口 比d細路食住

一啲都冇錯
獎罰要分明
唔敢罰就唔好生

如果你話佢講完真係做就係啱嘅話
咁老豆話佢講完大話就要用摺凳打佢,而佢真係做,跟住細路入廠咁點呀?

教係要教,但係唔代表佢用嘅方法係啱
體罰細路仔淨係會俾細路覺得自己講大話就會俾人打,所以唔講係因為唔想俾人打
但係佢唔會明點解自己唔可以講
體罰淨係教識咗佢盲目服從,咁對佢嘅發展無幫助架喎
成日話港豬淨係識得聽人講,冇主見,但係到自己教仔嗰陣又淨係識得叫細路服從

absolutely agree with you
連登仔成日講民主自由
又反對強權用暴力
不過咁具侮辱既體罰教仔方法又支持
可能連登仔覺得極權對人地就OK,對自己就用返西方民主思想
屌你老母係公審公審左班撚屌父母先,生完由得個細路仔破壞自己企埋一面禁電話再笑笑口同你講細路仔係咁曳架啦
成日都話陰影好大,有時就係需要呢種陰影等啲細路知道乜嘢係唔可以做,
你要明白同細佬仔講道理係冇用架
因為佢哋仲未識分咩嘢叫做對錯

你只可以好似教動物咁做啱就長獎就打

呢個正
當個仔係貓狗
跪下啫 體乜撚野罰,細個俾老豆用木棍係咁打,縮埋一舊都不停打
6百幾正評證明呢度有班人智力有問題
個仔找數即場跪
今日d頭條都係佢
真係幾和平
錯在俾人睇到
就係個仔自己寧願要吊架都要講大話
禁做老豆都係尊重番個仔的意願
有咩問題
仲可以教佢講得出做得到
成件事最慘係個老豆
當街打仔因住比雷劈呀
我覺得無問題。d人懶係有愛心、懶係正義。所以而家未有咁多港童出現囉。

馬路黎架on9
成日都話陰影好大,有時就係需要呢種陰影等啲細路知道乜嘢係唔可以做,
你要明白同細佬仔講道理係冇用架
因為佢哋仲未識分咩嘢叫做對錯

你只可以好似教動物咁做啱就長獎就打

呢個正
當個仔係貓狗

當街打去教仔,對阻止佢做一件事係好有效,不過要面對幾個問題。

佢比人打慣左既話,你連打都無用,睇怕再無其他方法用。

佢覺得自己無錯打人都無問題,但打同學就唔係咁睇。

佢開始識返擊,到時變互毆。

當然打得多感情會差。

專家話當街打自信心同自我價值會降,比較易變成一事無成或者自閉等等。
咁樣教 大個會做毒撚的
連登仔成日講民主自由
又反對強權用暴力
不過咁具侮辱既體罰教仔方法又支持
可能連登仔覺得極權對人地就OK,對自己就用返西方民主思想

重要個個自己到今時今日都一樣會講大話,

真係咩叫一百步步笑五十步嘩?
成班on9話支持老豆
比著你老豆當街叫你跪返屋企? 哈哈,重要死狗跪你又點

大話, 有邊個唔講呀 ? 成班上身扮聖人

咁港女叫條仔跪又有咩問題?
打人打死咗人又無啦啦揹條誤殺?
幫人教仔咋喎

定只有你老豆老母先打/體罰得你?
啲思想咁撚封建戇鳩

笑撚死,走去講西方教育 我一直唔覺得西人修養好得去邊
你地個個老豆真係打得你地小喇,

btw,個個老豆(你地)都一樣講"ing"大話,

呃老婆,無叫雞,無收兵,無偷食,,下刪一千字

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞