【太過份】單親爸認體罰教子:生得就要教好佢

736 回覆
1174 Like 84 Dislike
如果要靠痛覺先明白事理

一係智商出問題諗唔到前因後果

或冇同理心唔明白其他人因爲某行為帶嚟嘅麻煩

或都好似賽馬咁因為鐘聲一響俾人打到痛就跑所以因爲鐘聲聯想到會痛而跑一樣

馬都係畜牲,智力有限

我覺得你有d打橫黎
支持個啲人自己細個有冇試過咁樣比人對待過
試過就知道真係有陰影

支持個d人可能以前俾人咁對待過
所以要下一代受返同樣既對待
試過就知道真係有陰影

陰條毛 自己心理質素差 自己檢討下 有邊個舊時唔係當街俾老豆老母打到仆街 係條街到喊
依家打一巴?報警拉自己屋企人都有 垃撚圾 再唔係就少少事跳樓自殺

你有冇仔女?

定係冇撚咗童年記憶?

你條畜牲冇羞恥之聲,唔出奇

夠鐘訓教啦 小學雞 戇撚鳩鳩咁撚樣 呢一代既大人有邊個唔係俾人打大

陰條毛 自己心理質素差 自己檢討下 有邊個舊時唔係當街俾老豆老母打到仆街 係條街到喊
依家打一巴?報警拉自己屋企人都有 垃撚圾 再唔係就少少事跳樓自殺

你有冇仔女?

定係冇撚咗童年記憶?

用心理質素合理化家暴

屌你老母

家你老母個暴咩 香港就係多得你呢d垃圾 先搞到咁 乜春都話家暴 唔夠講 咪掉低句屌人老母 上床玩自己條迷你賓州啦
用體罰先教到仔女不如咪撚生

你有冇仔女?

定係冇撚咗童年記憶?

夠鐘訓教啦 小學雞 戇撚鳩鳩咁撚樣 呢一代既大人有邊個唔係俾人打大

to要人打先明嘅畜牲:

多人做就合理嗱?

唔怪得冇ICAC前你班支那人合理化收飲茶錢啦

仲有人信ICAC係有用 真係智障兒童 訓把啦你

你有冇仔女?

定係冇撚咗童年記憶?

to要人打先明嘅畜牲:

多人做就合理嗱?

唔怪得冇ICAC前你班支那人合理化收飲茶錢啦

仲有人信ICAC係有用 真係智障兒童 訓把啦你

唔好覺得用大字體就有道理先得嫁 道德高地撚

定係冇撚咗童年記憶?

用心理質素合理化家暴

屌你老母

家你老母個暴咩 香港就係多得你呢d垃圾 先搞到咁 乜春都話家暴 唔夠講 咪掉低句屌人老母 上床玩自己條迷你賓州啦

香港多得你啲賤畜個個都咁撚屎繪老屎忽

講野都九唔搭八 唔夠講就摺埋收皮啦 小朋友
試過就知道真係有陰影

你係咪弱撚智
關心理質素咩事
任何人都係俾過去經驗/身邊事物而影響佢既行為,既然研究都證明左咁樣有負面影響,仲要盲撐
打得勁就好既不如吊住黎打幾粒鐘啦,包個仔十幾歲前一定聽聽話話
如果咁理想就咁教就教得好,全世界拆哂d監倉黎起樓啦

咁又係,香港畜牲居多

正正因為香港係投訴之都 少少野都投訴報警 所以教極都唔會好 一代廢過一代就係咁解

又係d老屎忽論調
罰得好
唔好好教以後就好似班蝗生的猴子一樣

你有冇仔女?

定係冇撚咗童年記憶?

用心理質素合理化家暴

屌你老母

好似係你唔夠人講瘋狂人身攻擊 你打呢幾句同主題有乜關係
同意有位巴打講既
有時就係要佢有果d陰影
試過就知道真係有陰影

你係咪弱撚智
關心理質素咩事
任何人都係俾過去經驗/身邊事物而影響佢既行為,既然研究都證明左咁樣有負面影響,仲要盲撐
打得勁就好既不如吊住黎打幾粒鐘啦,包個仔十幾歲前一定聽聽話話

你係唔係智撚陣? 自己走唔出個心理關口 咪偏激諗埋一 二邊 唔係心理問題 唔通係乜問題 你明唔明咩叫心理 唔好一黎就撚撚撚 你有冇睇清楚份報導 個大仔教得幾好
唔好成個小朋友咁 要人接受你果套 每個人都有自己既教仔方法 個仔係人地既咪自己教返 香港係投訴之都 咪多得你呢d道德撚 少少苦都受唔到
如果咁理想就咁教就教得好,全世界拆哂d監倉黎起樓啦

咁又係,香港畜牲居多

正正因為香港係投訴之都 少少野都投訴報警 所以教極都唔會好 一代廢過一代就係咁解

又係d老屎忽論調

收皮把啦 小朋友
唔夠講就話人老屎忽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞