[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(3)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
放防潮珠嘅話春天落幾日雨就收你皮,要換,珠仔又吸得無電子防潮箱快

009 原盒官方話係特登簡隻木係可以吸潮
部野咁多小問題,睇得出求求奇奇就算

大陸kg既外觀好樣衰 不過窮無計
窮jj入門被迫用大陸野
拍幾下就冇野
有冇人試過雙木三林VMV D1 DAC?賣過萬值唔值?
007 MK2冇得試

見到let's go audio有 727II,不過我6月去好似唔多覺
https://www.price.com.hk/product.php?p=252053&gp=16
stax係唔係太冷門
靜電黎講Stax係熱門野
只可以話靜電係香港係冷門
連香港公司Kingsound都選擇target 歐美市場而唔玩香港(仲要生存到),就知靜電係香港小眾到咩地
可能靜電一向比人一個好貴的印象,以致冇代理敢推廣,入貨又少
加上Stax一向又冇乜廣告,多數人只會覺得「未聽過乜黎」或者「聽人講過,好似好勁好高級而自己玩唔起」
睇黎007mk2 就黎停產lu
007同700你會點揀?
好現實
有靚amp 就007,無靚amp 就700
所以係007
stax,或者係靜電就算變成熱門野,廠嘅出貨量都係追唔上市場需求。而家我見009s 都唔係幾heat, 但係我見日本仍然長期缺貨,其他國家有啲代理甚至7個月黎只攞到三隻009s. 所以靜電冷門,stax 宣傳唔搞大黎做係根本出貨量support 唔到 更大嘅市場。stax 成間野得13條友,又唔marketing, 咩D10,D50,new lambda series 都係edifier 叫到先做 我覺得間野真係唔係諗住賺錢
其實係因為太難做先量產唔到定因為間野太小人
兩樣都係
想問下有冇巴打係用緊FOSTEX隻A4BL?

上網睇呢部機跟嘅火牛係兩腳插黎
係香港買嘅行貨係咪都係跟兩腳插?
係展見過,好似都係2腳
咁Stax真係好勁,13人公司撐起成個靜電headfi社群
睇黎要特登搵個三腳插了
可以諗買靚火牛代替
順便問埋邊到可以搵到呢啲火牛?
新手岩岩入家用機坑唔係好識
等睇老手表現
利申以下全部冇試過
大排子有ifi,不過review 唔太好
https://www.price.com.hk/product.php?p=201565&gp=41
有5V, 9V, 12V
FOSTEX A4BL要12V,最好去鋪頭問下有冇12V

DIY的話自己做部Golden Reference LV (grlv power supply)又得
淘寶同外國都有唔少,search "hifi power supply 12V"都揾到d
個人怕大陸野,所以冇必要都唔玩淘寶野(KGSSHV冇得揀,因為窮
唔該哂巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞