[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(3)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
有無巴打試過HD660s 同HD650分別大唔大
利申冇試過舊H650,有舊HD600
HD660s對比HD600,660s個調音偏向近幾年sen記調音
bass量明顯多過HD600
不變係高頻仍然易變怪聲
其他方面冇深刻印象

不如HD58x同HD700
想買Shure可以睇下Shure1840,
分析力幾好,中高頻表現唔錯,聽人聲同樂器的話好正。
但低頻量唔多,音場一般,聽開重金屬既未必會岩。
前排入左hd6xx he4xx k7xx 一次過換哂平衡插dx7s 發覺hd6xx 真係冇得頂
諗住下隻試 amiron home

有冇巴打想收he4xx k7xx o2amp
massdrop fans
新入坑 試玩吓啲大路野
有朋友好鍾意隻amiron, 不過我重未去試
淨係睇過台仔review 唔知邊度有得試?
唔記得dma有無呢
呢個價位有冇其它推介?
hifiman隻新野(唔記得名),beyer呢個價其他野都可以試嘅。
aq隻headphone平咗唔少,雖然我麻麻啲聲。
ath隻r70x平啲,不過我覺得唔錯可以一試,fostex th610 都幾好。
暫時係諗到咁多
係唔錯,不過太貴
質素同Mr speaker差唔多
聽講係暖聲?
偏暖,唔算好暖
O2 Amp係咪冇DAC

amp only
聽日6xx就到啦
希望buyandship唔好delay

人工耳
原來呢間係香港公司,牛頭角發貨順豐運過黎用左一日

用起上黎配埋room eq wizard (rew)都幾好用,方便,插usb 就用,而且細舊好擺位,唯一係度左右channel 時要再喺rew set 過晒input output calibration file 而唔係一次過度晒left 同 right,不太方便。

到而家為止用過幾次,講唔到佢準唔準因為仲未摸熟部機,我自己有幾次因為earpad 個seal 做得唔好而令數值有大變化,不過200usd 貨仔我都唔期望有咩好效果,玩多幾次再觀察

你唔係DIY左隻?
有呀,不過比我拆開改裝緊,而家唔係隻耳機完整一件未見得人

左邊係我diy 嘅,右邊係009 , 似到倒模咁濟,其實我有啲懷疑我只係measure 緊個咪
個4K peak 我睇forum 好似都係關個咪事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞