[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(3)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
009都有。
stax最高技術都係009,omega只係停產比大陸佬炒作先神。

我覺得會影響到SQ,通透度會低左。另外碳纖通到電

附上009s極板介紹
真係試過先知
如果想買JDS Labs嘅話,不如有新買新,EL DAC再加Atom Amp
始終Element個USB input最多都係支援到24/96
dt990 pro?
係公司用open back唔怕嘈到人咩?
呢個價位諗唔到有咩好過HD6xx
或者你可以試下買HD58x office用,HD6xx屋企用
3千5左右可以諗下HD700
差d忘記仲有grado出open back
grado唔喘?
個人覺得K612PRO好聽少少
Hifiman Sundara?
同K712比係聲直接啲、冇咁音樂味
我見閑魚d二手2000有戈
*有找

最近800人仔買左舊咁嘅野,出左好耐嘅 qa730u
諗住接notebook 聽下歌,睇下片
依家用左一個星期左右

notebk>qa730u>PCM63 dac >stax tube amp>stax 耳機

聲音聽唔出有瑕疵,細節,速度好足,亦都無咩毛刺,刻意調暗音色etc. 而家接書枱靜電耳機系統好滿意,lambda 定 009 都遊刃有餘。
唔知我木耳定咩我估我應該ab 唔出佢+notebook 同我部aries 數播
digital interface之間聽感分別應該唔會太明顯?
應該係,可能音源其實唔洗太花錢
有人講過幾萬蚊部數播ks 都係一部電腦
有冇巴打試過台仔部Qi?? 香港好似未見有
邊部?
DA&T Q-i
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞