[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(3)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
鮮花
pk 4px,唔會再用
慢到嘔
運野去大陸用郵局仲好
我覺得戴得好舒服, 細細隻完全唔"銀"耳, 隔音又算ok. 不過每個人耳型都唔同
我都係入門無耐, 未聽過靚既系統推t1.2既聲,無乜參考價值.
ud505推t1.2 仲唔夠lg g6推xelento好聽. (利申 聽pop, rock, post rock多)
之前用aune s6s7推好似好聽d.
可能要加擴
無玩耳塞,唔識貨
唔通最貴係對耳塞
kse1500 ,應該係除非唔係
KSE1200嚟
放大張圖係寫1500喎
隻耳塞同一隻嚟,KSE1200 kit都係印KSE1500
小弟我唔識嘢,睇諒
我覺得戴咗好似無戴咁,仲非常隔音,睇嚟我同xelento好有緣
但係試過漏電
+1
之前喺ie800s 同 xelento 之間簡一隻
我天生耳細
見到xelento 咁大粒,ie800s 咁細粒就先入為主覺得ie800s 舒服啲
買左ie800s 一排 再試聽返xelento 原來咁大粒都可以有戴左等如無大嘅感覺 仲要同ie800s 一樣好聲,而家後悔無試清楚
xelento 隻耳膠真係傑作
邊度嘅58x 一千有找
正想搵隻hd600 嘅殼搞diy project
Sorry, 頭先計錯數
139.99US即係1091.922HKD
漏電會係邊度漏?
我之前都試過1次,但揾唔到邊
我都唔知點解,電耳仔
Same here, 電到彈起
琴晚駁部dac1101去主要setup聽,初初夾HD700都仲好好聽,高頻細節好多好出,低頻打擊好大力,音場層次分明,比HD-DAC1明顯好
夾L300 limited就開始發現到d問題
低頻打擊雖然大力,但下潛唔夠深
個打擊力係將bass調暖然後放大
音場層次仍然分明,深度好明顯聽得出,高頻好突出,比起其他頻段,個高頻好似浮出黎叫人聽咁,有時令人覺得細節太過突出而影響歌曲平衡。
音場好自然,空氣感好,但音場唔算大。
人聲好有感情,偏冷,有少許濛同薄,但我接受到

而家駁落對EVE SC203作為固定speaker setup一部份。低頻真係好大力,我未試過SC203可以震電腦檯
講漏左,人聲好似凹咗入去咁,可能因為其他頻段太出

作為3500人仔dac仲要係r2r,其實唔差
只係個sound balance唔太平衡

有無巴打用過JVC出嘅耳牛
MX100啲聲暫時夠我聽住
BTW,巴打點睇JDS Labs部C5
硬係覺得C5未推盡對耳牛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞