[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(3)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
最後係狗衝左部a4bl同埋t60rp返黎

期待煲開之後啲聲
welcome on board
試機嘅時候都有試過 音場(?)再大啲,係幾正
而家用住single out聽住先

另外就係聽左幾粒鐘 發覺有少少齒音,唔知煲耐啲會唔會有好轉呢
睇左條片大半,理論上十幾幾十磅嘅唱盤嘅wow and flutter rate 應該好細?個盤inertia 咁大,speed fluctuation 應該都細
冇玩過黑膠同錄音帶(冇hifi地玩錄音帶,細個用discman多過錄音機)
我覺得除左唱盤重量,同盤面夠唔夠啜、唱盤轉動原理都有關
例如用皮帶的話,皮帶鬆會令唱盤轉得唔穩定。就算inertia大都好,愈重就阻力愈大,冇外力都係會慢慢轉慢
DNA?🤔
des有demo,可惜冇時間試
Ultrasone貴係邊?
因為限量?
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=60535&snA=7098
S-Logic EX好似好厲害,講到我都好想試下
實際有幾勁?
https://www.audeze.com/products/audeze-holiday-special-2018
又黎
lcd-mx4 $2995->$1499
lcd-3 $1950->$1199
lcd-2c $799->$599
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞