[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(3)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
有得寄hk咩?
我用buy and ship買massdrop,冇問題
反而用massdrop直運第一次就寄失
呢度有冇人玩過sony cd3000?

之前聽過人話聲音似靜電,終於啱啱買左隻。聲音係有啲料到,音色,texture 好好,聲場唔似closed back,亦都唔似其他人話低頻殘廢,反而低頻結實速度快,我仲未得閑上amp,但player直推聲音都飽滿,零敏度高,但cd3000都係脫離唔到sony耳機音色偏刺激,偏薄嘅本質,同埋唔太handle 到多聲部,大場面嘅曲目

不過真係好邋遢 我收到隻耳機時成部垃圾咁。耳機耳綿,調音綿碎撚晒,跌晒落去單元入面 ,我搞左好耐整返乾淨佢

留名等 r10出現

有冇比較過th909?
想退燒賣晒成套野 th900mk2 Northstar dac32 同淘寶amp
無,不過印像中th900/909同cd3000好唔一樣,前者偏低頻(同埋聲音有啲悶焗?)
支持 買果時唔覺,諗返轉頭先發覺花左咁撚多錢
前前後後都玩左兩皮
以前Sony個d單元技術真係好創新、特別
近代好似冇左呢d令人眼前一亮的產品…
f1個款好型,後繼機ma900 已經無果種感覺

講起sony 嘅古怪耳機我最鍾意pfr-v1
無論係配戴上定音色上都係0壓迫感,好舒服
馬拉松式煲劇打機一流
Massdrop新手諗住massdrop k7xx 再加O2 dac/amp
想問呢兩隻夾唔夾⋯⋯
上幾頁有巴打推講過jds lab atom係o2 replacement, 可以諗下

得依部野 用緊hd660s想換 有無咩推薦?
想請問1萬左右有邊啲一體機推薦? 其實分開2部都ok 不過驚要夾機又唔係好識
ifi唔啱口味?
夾咩headphone?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞