[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(3)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
hd 700 hd650 同一堆 in ear
一萬以下dac amp難揾
hd700夾hd-dac1會濛,接受舆否就要自己試
一萬以上有 ifi pro can, mytek brooklyn 2等等,要慢慢試

一萬左右分開機玩會開心d,可以試更多唔同品牌
目前我用PS audio sprout + hd-dac1夾hd700用得好開心,又試過sprout + soekris dac1101都唔錯
分開機玩平野好有趣
傳統音響大牌子進入hifi headphone 市場好似好難成功,例如quad, telefunken ,adam,AR, 好多朵都未響過,不過唯一成功例子有 focal。

如果neumann 識整電容咪,點解唔諗下整靜電耳機?
做he系列副線有得諗
Teac Ud505 點睇?掙扎中
有咩掙扎?
Ud505可以玩master clock in,平均輸出好齊
聲就夾人
想淨係升headphone
HD700?
想轉下味 akg有無邊隻推到又正?
有冇人知massdrop 多數要等幾耐先會送到嚟香港
推k7xx應該冇問題
k812就唔肯定
新手
買咗k7xx
有閒錢, 買hd6xx好定k7xx好呢
6xx
the carpenters嗰類舊pop
有時都有聽吓jpop同cantopop咁
原來k7xx MIC
不了

未過保但有冇得救
問下小修小寶工作室
SE215?
um10
想問一下
budget ~$2000 有冇咩dac amp推介?
主要推HD600 可能間唔中會插對IE800S入去聽
如果有4.4 balanced output就最好
m-dac+ 配 k701 開心使用中 淨係聽流行人聲 真係無乜邊隻毒過佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞