[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(3)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
我有隻k712 無味的
推一推
8000內有無部ifi可以推到既推薦?想樂器聲好d
買了,開心玩

整左我兩個月 ,但係好聲過009
小弟冇認真追到post 想問下整左d咩
同埋本身係咩黎
靜電耳機
我知 I mean 呢對係stax 00幾同整左d咩
我整左對耳機囉 唔係stax
由頭到尾自己砌?
請受小弟一拜 巴打會唔會po下成個過程
可惜我無乜影相做record, 不過呢兩個月都係喺度畫cad 圖=》去廠落單做樣本=》睇下成品質素合唔合格/啱唔啱位/有無改善空間=》再畫 不斷輪回,其中最麻煩我諗係 簡膠水,震膜係mylar pet 塑膠,本身surface energy 低所以一般膠水痴唔實,最後試左十幾隻得一種合格 仲有震膜導電塗層,試左幾隻,大多都有好嘅效果,但係最好果隻係我喺外國靜電喇叭維修鋪買,買唔返 而家睇緊邊度有lab 可以幫我分析下果樽塗層化學成分係咩
等production
how about Denon AH-D7200?
Focal好似係撥咗一堆研發喇叭嘅工程師用自家技術去做Headphone,你講嘅其他牌子係求其買人OEM返嚟就算,Adam開宗明義話係Ultrasone產品,點同?
https://en-de.neumann.com/ndh-20
Neumann呢隻新headphone擺明係試水溫居多。至於識整電容咪又唔整靜電耳機......只可以話係成本同技術問題,君不見Stax曾經兩次破產......
呀,無所謂啦,Neumann原來早就被Sennheiser收購咗
https://en.wikipedia.org/wiki/Georg_Neumann
難怪對NDH-20背後好有Sennheiser嘅影子
靜電耳機留返畀Sennheiser算啦
用緊平價野,唔好意思講
唔洗太介意,平有平玩
冇乜所謂,幾舊水貨式都可以攞出嚟講,我都玩唔少
係我哋呢啲癲佬先會揼咁多錢落去
都岩既,當留名跟貼
搵日出去試下 不過都唔知夾唔夾舊野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞