[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(3)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
有機會部amp有問題或者單元有塵
調音似hd660s不過音場細
好似話一樣driver 係塊海棉位置唔同
換一換位就差唔多一樣
長知識
聽過朋友隻bose qc35好撚正
聽開人聲少bass既都係入呢隻?定ath?
筆直2000內
視乎你點定義少bass,我覺得鐵三角唔算少bass
我同事覺得akg冇乜bass但我覺得好多

人聲黎講鐵三角出名女毒,senn記人聲厚暖又係另一種好聽

結論係靠自己試就最準

我覺得hd600少bass
你可以試下hd6等於hd650)
dt990 pro又得

極端d講,又要冇bass又要人聲的話, stay l300配stax amp(272 or353x)應該冇死,雖然out budget
stax l300
thx 巴打
我上奕軒睇睇先
巴打有興趣? 我有隻新淨二手放緊
聽聽下無咗噪音決定唔理
試過兩邊有,而家兩邊都無
電腦用緊大陸野 樂之邦MD30直推HD600幾年冇AMP
最終目標係推得好HD800 而加有1皮左右想升級下
應該換咩先
唔識玩HD800,幫推
black list 左HDVD系列先
一直以黎都好想玩hd800 但係要喂飽佢要洗成雞野 埋單要兩皮真係唔捨得
go for stax
Hifiman jade ii 耳機電到人痛到差啲以為自己會聾,仲要佢係打手
巴打覺得咩原因出事?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞