[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(3)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
d多質素,o的多質素。
有日經過個小朋友屋企執左件野,之後佢就一直纏住我話唔明唔明。。。我屌佢老母包明咩。

成日都唔明又纏住我嗰班,同你地講聲sor-ly,大家慢慢。

ps。希望會睇到明太子巴既靜電diy post,就算唔晌呢度開,一定棒場學野。
質素是用高低來形容的吧
可以俾到用耳機聽時,耳機同頭部帶來的聲音影響
已經可以計到一部分,所以話效果無成set野度咁好
但唔會完全不可行
你自己google吓多質素同高質素…睇吓見到啲咩…
有無人玩開線電比pi用
諗緊買tao佬d線電會唔會中伏
百幾蚊隻牛應該好屎下
我見有d幾舊水,用料好d掛
唔想再講中文但係#58 果句我真係用咗30秒先至get到佢想講高質素
各位巴打我想請問下STAX SR-007A MK2邊度會有得試
同埋如果買邊度買會比較好
唔該哂各位巴打
之後喺度慢慢update (唔爛尾嘅話)
淘寶線電如果係買偉良同少帥的話,我寧願用返原裝隻switching 牛
Stax 的話應該主要都係得ECT Showroom 有得試,但ECT Showroom 一來只開閒日,二來佢套setup 比較怪,會真係搞到Stax 啲嘢有薄聲嘅感覺,最好打電話約時間,到時帶自己用緊嘅DAC/Source 去試
冇記錯show room好似得t8000
你又係唔明…由佢…有興趣嘅自然會自己睇多啲…
sr-007a 呢隻自從009 出咗之後畀各代理打咗落冷宮
試嘅話日本旅行時試最好,香港嘅話我諗到嘅得ect showroom
買嘅話唔怕二手嘅話大陸or日本會平好多(7-8k hkd)
全新嘅話香港最貴,tb都幾貴,日本最平(可以做到16w yen),去問下可唔可以運過來,旅行買最好
不過比得起建議買全新,因為批次問題新貨比舊貨好,好似話偷偷地換咗振膜,所以sz2-2xxx 好聲過sz2-1xxx or sz3-1x呢堆數字serial number 嚟)
你無記錯係得t8k
推唔郁007
sor 日本最平要19w yen,16w 係一年前嘅價
我地大家都係小朋友
一年就相差咁遠
ect showroom唔好試 定係直接去試009仲易搵
但係我既budget買完009就冇錢買耳放
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞