[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(3)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
一買耳機就換線?條線一黎就斷咗?
正呀
本身條線太長 順便想換條靚d
咁搵人剪短佢焊返個頭?
已經有隻K271 mkII 係封閉式
但係喺屋企用得多 想要隻半開放或者開放式
$1000左右各位巴打有冇推介?
用d整理電線d收下唔得?
under 1000: HD58x
just above 1000: Denon AH-D1200
about 1500: HD 6xx, K7xx
日系牌子最有有美國背景既係Marantz喎?
Luxman就算計埋Alpine 我都唔認為有過乜美國成份可言

對p-750u我意外既係放隻K1000落去都叫推得有模有樣
當然就冇太多餘力 但已經比我估既好
新手想玩監聽,暫時睇啱ath m50x,上網見有人推介msr7,唔知邊隻好d呢
HD58x要用massdrop
要點至ship to HK㗎?
K612Pro其實得唔得?
感謝巴打
SA11S3/SA10聽完我覺得仍然係幾皮好穩妥既選擇
雖然我自己會執其他機先

Eso得個盤可以 其他部分根本係難聽
用現產日本CDP Analog out的話唔洗諗一定係買Luxman/Marantz先
ship HK用 buyandship轉運就得
反而我用官方直運試過寄失
K612Pro我唔識,不過HD6xx同K7xx都係$199.99US,抵玩好多
除非你想under 1000咁就冇得諗
Eso我覺得就只係價錢上有機會貴過(例如SA10或者某D limited Luxman除外),但Class 又唔特別覺得話真係一定高過
同埋日本High-End Hifi野除左盤之外我會唸起Accuphase呀TAD咁都未必會即刻唸起Eso
新入手
sennheiser
HD4.50BTNC

係咪無討論空間
我成個post 都睇唔明
sennheiser
慢慢黎,有咩唔明?
剛入手, 其實校完eq分別係咪真係好大?
用佢個app 唔係好分到
定係我應該要搵啲好啲嘅音源嚟試下
有機會係app問題,亦可以同noise canceling 有關
可以識下熄冇noise canceling先
同埋可以用唔同eq profile對比一下同一首歌
都冇乜分別就可以試下用player本身個eq而唔用senn記app
仲係冇分別就即係呢對headphone本身表現力不足
除非你話聽唔出唔同牌子個聲有分別,咁就人問題,要練下聽或者唔洗繼續投資
新手入門 senn記 HD650 09年舊版

有咩平平地2000蚊DAC amp推介? 行到6.25 又有usb解碼就得
講起dCS
上到十幾皮我直接執返舊dCS DAC配一般少少既盤會開心好多
呢個算係經驗之談

TAD係個種我明佢想搞乜但唔會想買既野
No comment
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞