召喚所有最近肥左路試嘅學神巴絲

964 回覆
17 Like 4 Dislike
想問下

點樣可以係冇拉手制停車後起步

例如前面紅燈,我慢慢停
點知一停即綠燈
咁我冇拉手制
請問點樣可以再起步?

好驚踩住break 起又死火
動力唔夠又溜後

停車正路極力子同逼力都踩住
師傅教停咗再起就入返一波,鬆極力子搵磨擦點,再鬆逼力
(好似係)

停車個陣都係一波停
我係指冇拉手制停車
想問下

例如前面紅燈,我慢慢停
點知一停即綠燈
咁我冇拉手制
請問點樣可以再起步?

動力唔夠又溜後

(好似係)

停車個陣都係一波停
我係指冇拉手制停車

踩住break吊極力子 放break囉
想問下

例如前面紅燈,我慢慢停
點知一停即綠燈
咁我冇拉手制
請問點樣可以再起步?

動力唔夠又溜後

(好似係)

停車個陣都係一波停
我係指冇拉手制停車

會唔會死火架
留名學野
4月考油塘 學左4堂 兩堂行街兩堂泊車調頭
泊車調頭無咩難道 係有時暗斜未好熟極力要靠個break去幫
想問下

例如前面紅燈,我慢慢停
點知一停即綠燈
咁我冇拉手制
請問點樣可以再起步?

動力唔夠又溜後

(好似係)

停車個陣都係一波停
我係指冇拉手制停車

會唔會死火架

你唔鬆曬極力子點會死火
留名學野
4月考油塘 學左4堂 兩堂行街兩堂泊車調頭
泊車調頭無咩難道 係有時暗斜未好熟極力要靠個break去幫

想問難道係油塘邊度
揸車揸過去有冇難度
想問下

例如前面紅燈,我慢慢停
點知一停即綠燈
咁我冇拉手制
請問點樣可以再起步?

動力唔夠又溜後

(好似係)

冇信心就照拉手制由零開始重新起步,最多俾考官剔幾個細剔
想問下

例如前面紅燈,我慢慢停
點知一停即綠燈
咁我冇拉手制
請問點樣可以再起步?

動力唔夠又溜後

(好似係)

路口位 ,等轉線,我建議唔拉手制,淨係 吊極力子再印住brake就好
因為時機話黎就黎,要鬆手制個人會亂

但燈位呢d時間預計到幾時綠燈,拉下手制做下樣比考官睇都無坊
想問下

例如前面紅燈,我慢慢停
點知一停即綠燈
咁我冇拉手制
請問點樣可以再起步?

動力唔夠又溜後

(好似係)

路口位 ,等轉線,我建議唔拉手制,淨係 吊極力子再印住brake就好

我上面就係講緊路口位
或者塞車既情況

燈位 我一定拉

唔該上面咁多位
下次練車試下先
想問下

例如前面紅燈,我慢慢停
點知一停即綠燈
咁我冇拉手制
請問點樣可以再起步?

動力唔夠又溜後

(好似係)

我上面就係講緊路口位
或者塞車既情況

燈位 我一定拉

唔該上面咁多位
下次練車試下先

最緊要一停就要轉一波
雖然二波都起到步,但極力子要吊耐d(唔建議二波但假如唔記得一波起步就要補救)
越學好似越衰
以前無試過入錯波、轉波死火、溜後
越近考試好似越緊張
多左呢啲必fail錯誤
越學好似越衰
以前無試過入錯波、轉波死火、溜後
越近考試好似越緊張
多左呢啲必fail錯誤

屌,今日考完就係衰呢啲shit
想問下

例如前面紅燈,我慢慢停
點知一停即綠燈
咁我冇拉手制
請問點樣可以再起步?

動力唔夠又溜後

(好似係)

我上面就係講緊路口位
或者塞車既情況

燈位 我一定拉

唔該上面咁多位
下次練車試下先

最緊要一停就要轉一波
雖然二波都起到步,但極力子要吊耐d(唔建議二波但假如唔記得一波起步就要補救)

呢個我知
起步要一波

早兩日考忠義街,考官叫我右轉所以我埋右線,咁我就讓線停車喇

左線有部紅van 係到,望清楚兩邊冇車所以就鬆手制轉右,左線部紅van 擺明玩鳩我同一時間起步俾大油轉右,個司機仲係到望撚住我

果下我局住黃格內停車,部紅van 開走左望清楚兩邊冇車先繼續行,果下幾驚個考官會肥我哩樣野,因為師傅話我咁樣考官有權肥我,不過可能知道紅van 司機玩鳩我所以先pass 到

左線有部紅van 係到,望清楚兩邊冇車所以就鬆手制轉右,左線部紅van 擺明玩鳩我同一時間起步俾大油轉右,個司機仲係到望撚住我

果下我局住黃格內停車,部紅van 開走左望清楚兩邊冇車先繼續行,果下幾驚個考官會肥我哩樣野,因為師傅話我咁樣考官有權肥我,不過可能知道紅van 司機玩鳩我所以先pass 到

D小巴佬的士佬好撚仆街

D小巴佬的士佬好撚仆街

之前試過學車部寶馬想爬頭爬唔到,紅燈停車,轉左黃燈唔夠一秒已經係咁咇我

之前又考過一次忠義街,又係俾小巴唔打燈硬cut 過黎,俾個官快我一步踩brake 肥左...真係好撚仆街,點解佢地唔諗下自己當初都做過學神都做過考牌仔

D小巴佬的士佬好撚仆街

之前試過學車部寶馬想爬頭爬唔到,紅燈停車,轉左黃燈唔夠一秒已經係咁咇我

之前又考過一次忠義街,又係俾小巴唔打燈硬cut 過黎,俾個官快我一步踩brake 肥左...真係好撚仆街,點解佢地唔諗下自己當初都做過學神都做過考牌仔

咇我就當聽唔到,cut 線明明佢地錯,都要罰d學神
其實你考唔好急就唔會肥...第一次我係急上3波死火
想問下

例如前面紅燈,我慢慢停
點知一停即綠燈
咁我冇拉手制
請問點樣可以再起步?

動力唔夠又溜後

(好似係)

停車個陣都係一波停
我係指冇拉手制停車

會唔會死火架

你唔鬆曬極力子點會死火

點會死火,我成二波停完又行,唔拉手掣咪入返一波好似上邊咁做
吊離合器你地腳踭落唔落地?
係咪我腳短 腳踭唔落地踩唔盡個離合器
愈學愈多問題 個心好亂
https://lihkg.com/thread/124563/page/1

個POST我分享左D心德, 趁有印象, 巴打考鴨記可必考

好驚公廁位

D小巴佬的士佬好撚仆街

所以好多時候靠運氣搭救

上星期黃燈轉紅燈急停車踩到白界就肥
成張紙一個大剔玩完我
吊離合器你地腳踭落唔落地?
係咪我腳短 腳踭唔落地踩唔盡個離合器
愈學愈多問題 個心好亂

好多野唔係得兩個做法既,好似腳踭落唔落地係睇你著咩鞋,如果你著對鞋個腳踭位會卡住既,咁你仲會唔會落地?
唔好話考車,揸車係要執生既

著波鞋,咁如果卡住就當然唔落地咁吊個離合器 卡住左空波滑行就gg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞