召喚所有最近肥左路試嘅學神巴絲

964 回覆
17 Like 4 Dislike
聽日10點考忠義街

淨係去過兩次
聽日再加一堂

利申:第一次石蔭fail轉灣 女人牌

已pass 考大圈
連警署個條街都冇死去
未爬過頭

恭喜巴打

恭喜晒
我考果陣行警署條路有架大水車係前面好彩對面線有巴士行緊,我口 up up 係到講「咁危險搏唔過,停低等等先」明係講比個官聽
好彩最後諗住過死車果陣架水車自己走左

多謝
出口術

我有同事都建議,再考可以出下口術,可以俾個官知你安全意識

要練下先得,雖然好作狀
想問考石蔭有無咩要留意?
等陣4點考天光道 斜路開車 吊極力子揾到個摩擦點之後 我比小小油先鬆手制會唔會肥

巴打加油

我下星期4點考
等陣4點考天光道 斜路開車 吊極力子揾到個摩擦點之後 我比小小油先鬆手制會唔會肥

巴打加油

我下星期4點考

已肥 泊位衰多腳 唔補多腳就唔會踩界
丙部都幾順利 點知中途有救護車 個人緊一緊張攞多左軚 一掂到小小膊 即刻見佢係到油緊不合格個格仔

巴打加油

我下星期4點考

丙部都幾順利 點知中途有救護車 個人緊一緊張攞多左軚 一掂到小小膊 即刻見佢係到油緊不合格個格仔

我都驚自己緊張衰on9嘢
由細到大,mock 都好地地,一真正考就騰哂雞

同問 我第二次考抽到石蔭好驚
情景題
讓線位(虛線) 我有車無車都停 加拉手掣 再望路面情況 打燈盲點 出車
有無問題

巴打加油

我下星期4點考

泊車係尾後過界?
情景題
讓線位(虛線) 我有車無車都停 加拉手掣 再望路面情況 打燈盲點 出車
有無問題

我次次都係咁都冇比人屌
如果有車阻住視線更加一定咁做, 安全要緊比多D時間自己留意路面
考聽朝九點半想乞句加油
考聽朝九點半想乞句加油

加油

之前考9點 肥咗
嚟緊又係9點 考到驚
考聽朝九點半想乞句加油

一齊加油, 聽日我都係11點半考
情景題
有無問題

我次次都係咁都冇比人屌
如果有車阻住視線更加一定咁做, 安全要緊比多D時間自己留意路面

如果我只停定,落番一波吊住極力子等出有冇問題
其實忠義街出T字路口個位 ,有車停係左邊班馬線過唔過得? 同埋到底係咪無論咩情況下考牌唔可以cut雙白? 個陣考忠義街師傅同考牌官既野有出入

巴打講緊邊個 T 字路口
唔止一個

第一個T字

同問 我第二次考抽到石蔭好驚

無野好驚 石蔭係比較易既一條線 要留意番A線上到去紅綠燈讓線位 ,一定要留意斜路埋邊線無車先好出 有時d車會好快咁剷落黎由期係d的士
聽日考啦好緊張
其實我通常係夜晚學車 但係你考果時係晏就
條路嘅情況都好唔同 好多野都係學果陣冇遇過
好撚驚啊

唔止一個

第一個T字

其實有少少唔明
「其實忠義街出T字路口個位 ,有車停係左邊班馬線過唔過得?」

第一個 T 字路口左邊應該無斑馬線喎

Sorry呀巴打 唔係呢個 咁應該係第二個先係
記錯左

唔止一個

第一個T字

其實有少少唔明
「其實忠義街出T字路口個位 ,有車停係左邊班馬線過唔過得?」

第一個 T 字路口左邊應該無斑馬線喎

Sorry呀巴打 唔係呢個 咁應該係第二個先係
記錯左

應該係講呢到轉右,上完山落到山腳果個向左走向右走嘅路口
果到唔係安全島嚟咩
Btw,其實無其他車的話可以出左個T字路口
但係非必要嘅話,係班馬線/安全島附近唔好抽頭
當然,佢死車停係到你就要睇得好清楚先出
情景題
有無問題

比人剔左 不利用先行權利
你條線少於3但讓線位咪ok
好過有車黎比人dup停
考聽朝九點半想乞句加油

一齊加油, 聽日我都係11點半考

pass左
巴打加油同我一齊pass
第一次考培正道肥左路試

岩岩排普通期,4月再戰培正道

點解咁黑仔考返同一個場架

衰咩 下個月考
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞