召喚所有最近肥左路試嘅學神巴絲

964 回覆
17 Like 4 Dislike
留名
第二考元朗終於pass
要比個官覺得你有安全意識係好重要

巴打考邊條,幾點考,多唔多車
仲有兩個禮拜就考11:45

元朗村
15:15考 車都幾多下
第一次考工業村 留意臨時燈位 過死車留意有冇對頭車

我發現上左咁耐車台都冇乜巴打係元駕係考水邊圍,究竟考水邊圍嘅機率可以低成點

利申果陣我係考水邊圍,個師傳係我考之前仲話個官最鍾意考宏業東,跟住個官叫我轉左仲諗住係咪咁開心可以考元朗村快啲考完,點知後尾就叫我轉右(變左考水邊圍)
第二次考永考街pass

pass左
巴打加油同我一齊pass

恭喜晒, 我又肥了
佢剔剔我過死車無留意交通情況,但我記得明明有

考第幾次

第二啦

再接再厲啦, 我都係第三次先Pass
我仲要第2次肥離合器控制不當, 同埋波擋控制不當
我一面無奈, 3波都做左, chok都無發生過
之後師傅問我點解肥我都答唔出
之後又屈左我幾千蚊

唔係上三波就等於波擋使用適當喎,上過三波就係適當,係人都得啦咁。
太遲/早轉波,唔應該轉嘅位置轉波,依啲全部都可以係波擋使用不當

個陣我又無諗咁多啵
師傅叫我邊d位上3波我就上3波, 可能個官覺得我某d位都可以上3波我無做過所以肥。
但係我本身係照足師傅既說話去做, 肥左都無辦法

會唔會見前面有燈位都上三波?
而家學幾錢堂

van定私家車
多唔多人油塘肥?
8月考油塘
多唔多人油塘肥?
8月考油塘

我上個月考油塘,肥無望鏡,但條路唔難
考聽朝九點半想乞句加油

一齊加油, 聽日我都係11點半考

pass左
巴打加油同我一齊pass

恭喜晒, 我又肥了
佢剔剔我過死車無留意交通情況,但我記得明明有

考第幾次

第二啦

再接再厲啦, 我都係第三次先Pass
我仲要第2次肥離合器控制不當, 同埋波擋控制不當
我一面無奈, 3波都做左, chok都無發生過
之後師傅問我點解肥我都答唔出
之後又屈左我幾千蚊

唔係上三波就等於波擋使用適當喎,上過三波就係適當,係人都得啦咁。
太遲/早轉波,唔應該轉嘅位置轉波,依啲全部都可以係波擋使用不當

個陣我又無諗咁多啵
師傅叫我邊d位上3波我就上3波, 可能個官覺得我某d位都可以上3波我無做過所以肥。
但係我本身係照足師傅既說話去做, 肥左都無辦法

燈位依啲師傅應該唔會點你嘅,但係有時師傅講上三波唔係必定需要上三波嘅
舉個例子
如果有個位原本應該上三波,行緊二波,前面有死車,仲上三波就好大機會肥。因為要超車,仲要留意對面有無車嚟緊,可能隨時要停,應該keep住二波先
或者唔打算超車,等佢開嘅,行緊二波,仲有少少距離,上三波一兩秒之後又拖返落二波,都應該會肥,因為無咩需要入個三波行一兩秒
聽日1425 永孝街
好緊張
聽日1425 永孝街
好緊張

怕咩
有個考官幾好人
岩岩女朋友幫我交左表考筆試申請埋學牌
3月筆試 唔知以家排到幾時呢

學牌得一年
洗乜咁早申請

學牌得一年
洗乜咁早申請

係囉
ching考咩車先

學牌得一年
洗乜咁早申請

唔係無學牌連學車都無得學咩

學牌得一年
洗乜咁早申請

係囉
ching考咩車先

棍van

學牌得一年
洗乜咁早申請

如果你要到12月先考路試,你8月整學牌黎學車都未遲,學牌係一年期,如果不幸肥左,到時又要整個學牌,當然1 take pass就另計

學牌得一年
洗乜咁早申請

如果你要到12月先考路試,你8月整學牌黎學車都未遲,學牌係一年期,如果不幸肥左,到時又要整個學牌,當然1 take pass就另計

我諗住盡快考完筆試就搵師傅學
學多幾堂準備充足
因為女朋友去幫我搞 有人叫佢申請埋

學牌得一年
洗乜咁早申請

係囉
ching考咩車先

棍van

我諗如果係九龍新界嘅應該排到十月或十一月
港島應該會快啲
利申棍van上年九月筆試下星期先考

學牌得一年
洗乜咁早申請

係囉
ching考咩車先

棍van

我諗如果係九龍新界嘅應該排到十月或十一月
港島應該會快啲
利申棍van上年九月筆試下星期先考

應該都係新界 因為自己住沙田

學牌得一年
洗乜咁早申請

學多幾堂準備充足

咁早學冇用,諗住學到考試嘅話真係有啲晒錢
通常都係兩三個月前先學

以上係我師傅講嘅

學牌得一年
洗乜咁早申請

學多幾堂準備充足

通常都係兩三個月前先學

以上係我師傅講嘅

以家學van 一堂大約幾錢

學牌得一年
洗乜咁早申請

學多幾堂準備充足

通常都係兩三個月前先學

以上係我師傅講嘅

我個師傅都係咁講,你咁學法,多多錢都唔夠你比學費啦,你真係人如其名

過期再補啦唯有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞