召喚所有最近肥左路試嘅學神巴絲

964 回覆
17 Like 4 Dislike
完全唔明點解肥 好撚on9
其實我考果陣真係口噏噏背書咁背
過左邊死車 二波 對頭車 中右盲點左鏡 打燈 一個車門位過
到車頭平排就 打左燈 入返去 熜燈 比油
之後繼續做自己嘢 eg 平路就比油上三波 繼續有死車就keep住二波過死車
轉灣就轉灣
其實你地講一講我發現我師傅真係好好
係就係好惡咗少少 不過啲嘢教得好齊
同埋有時望鏡望盲區真係做多啲好 轉灣之前做 過安全島之前做
Lm
考天光道有咩注意地方?
考天光道有咩注意地方?

考幾點 如果考4點幾你就自求多福
果到放學既車真係多到痴線
非本人

一個呀叔衝出黎 考官DUP 3大剔

一個的士衝出黎 考官DUP 2大剔

我係有一個呀叔衝出黎 又係3個大剔
考天光道有咩注意地方?

我就係4點考
考天光道有咩注意地方?

我就係4點考

咁你唯有希望果日啲細路仔啲家長唔會亂咁過馬路同埋啲大巴唔會突然就開車
你考合併?
考天光道有咩注意地方?

我就係4點考

咁你唯有希望果日啲細路仔啲家長唔會亂咁過馬路同埋啲大巴唔會突然就開車
你考合併?

重考合併
屌 今日考電單車 衰未清楚查看路面情況轉線
我都唔明幾時衰 問個考官又閪面

btw 其實電單車係點考試同點學車?架車應該唔會載人?所以係裝左車cam

利申,完全唔識電單車,亦都冇打算考,純粹好奇問下

電單車有動力就會平衡到,基本上平衡到就可以跟師父行街,佢教你既野不外乎斜路八字同意識,考個到就個官跟你尾完全無車cam

分強制試同路試
強制試係場內轉下彎 打下燈 緊急剎車
路試就斜路8字 之後路試 考官係後面跟住
考天光道有咩注意地方?

我就係4點考

你考合併?

重考合併

我果陣考2點幾 亞皆老街 順利不過都係肥咗
如果你抽中亞皆老街就....
祝你好運
考天光道有咩注意地方?

我就係4點考

你考合併?

重考合併

祝你好運

3條路邊條最簡單?
上斜開車係咪搵到摩擦點再鬆手制就俾油?
上斜停車次序係點?
師傅講得太快唔記得
上斜停車次序係點?
師傅講得太快唔記得

離合器 入一波 摩擦點 鬆手制
考天光道有咩注意地方?

我就係4點考

你考合併?

重考合併

祝你好運

3條路邊條最簡單?

其實三條都有唔同難道 但係如果真係揀 公主道應該最易

靠背壟道 多死車 間唔中有人係車同車中間跑出黎 你車速又唔可以太慢 去到美善同道如果冇乜車正常係要上3波 去到盡又要落返2 出果個路口又係好易肥 要睇得好清楚 左右都冇車先好出 之後出到又係勁多地車同對頭車 過哂就之後上山做三手軚 上斜停車 之後返試場

公主道就差唔多半程都係上斜考你上斜停車開車熟唔熟 睇你好唔好彩燈位前多唔多車 多車就吊極力子吊到腳軟都得 之前學車呀SIR操我吊極力子都係操公主道 考試緊張果下對腳真係好快攰

亞皆老街 一出車就轉右 呢到已經係難道 考你夠唔夠狠一見到左右冇車就放極力子比油出 如果你慢慢黎 到有車埋到你就已經肥 天光道落亞皆老街轉灣唔可以踩線 要慢住轉 之後如果前面有巴士埋站又要停 之後轉上學校就係地獄開始 死車 學生衝出馬路 大巴 家長 菲傭 之後班馬線如果有人等記得一定要停車係班馬線前 唔停 停咗入班馬線都係肥

大約係咁多啦 成年前考 都唔知宜家路面情況點
上斜停車次序係點?
師傅講得太快唔記得

上斜停車係踩盡離合器 再踩腳掣減速至停車 手掣空波

祝你好運

3條路邊條最簡單?

其實三條都有唔同難道 但係如果真係揀 公主道應該最易

靠背壟道 多死車 間唔中有人係車同車中間跑出黎 你車速又唔可以太慢 去到美善同道如果冇乜車正常係要上3波 去到盡又要落返2 出果個路口又係好易肥 要睇得好清楚 左右都冇車先好出 之後出到又係勁多地車同對頭車 過哂就之後上山做三手軚 上斜停車 之後返試場

公主道就差唔多半程都係上斜考你上斜停車開車熟唔熟 睇你好唔好彩燈位前多唔多車 多車就吊極力子吊到腳軟都得 之前學車呀SIR操我吊極力子都係操公主道 考試緊張果下對腳真係好快攰

亞皆老街 一出車就轉右 呢到已經係難道 考你夠唔夠狠一見到左右冇車就放極力子比油出 如果你慢慢黎 到有車埋到你就已經肥 天光道落亞皆老街轉灣唔可以踩線 要慢住轉 之後如果前面有巴士埋站又要停 之後轉上學校就係地獄開始 死車 學生衝出馬路 大巴 家長 菲傭 之後班馬線如果有人等記得一定要停車係班馬線前 唔停 停咗入班馬線都係肥

大約係咁多啦 成年前考 都唔知宜家路面情況點

仲有留意試場一轉出黎果個黃格,我就係衰果到出左去有條八婆沖出黎頂住我,搞到我停左係果到
聽日補元朗路試

元朗都要重考? 你咪鬼考牌出黎害鳩人啦
聽日補元朗路試

元朗邊忽容易,唔好以為駕院就間間好似鴨駕咁啦
上斜停車次序係點?
師傅講得太快唔記得

黑技術
Van only
上斜開車 離合器揾左磨合點之後 右腳踩住個break
放手制 放break 之後就繼續上路 流後就大break 扮冇事發生過
聽日補元朗路試

宏業東啲死車又係多到痴線
聽日補元朗路試

油塘出試場果個位死車就算多都係單程路,宏業東除左死車之外仲要顧埋對頭車

根本到到考完如果唔揸返熟一樣變馬路炸彈
聽日補元朗路試

有咩難? 難在死車多? 咁我個牌係油塘考到點計?
迴旋處 田螺廠 我考果時迴旋處仲要整緊路 變左要係迴旋處入面轉線 仲要係閪官(師傅咁講)邊個難呀?
上斜停車次序係點?
師傅講得太快唔記得

黑技術
Van only
上斜開車 離合器揾左磨合點之後 右腳踩住個break
放手制 放break 之後就繼續上路 流後就大break 扮冇事發生過

會唔會俾考官肥
聽日補元朗路試

油塘出試場果個位死車就算多都係單程路,宏業東除左死車之外仲要顧埋對頭車

根本到到考完如果唔揸返熟一樣變馬路炸彈

油塘落鯉魚門 果條有差唔多既 田螺廠果到好多時2邊泊曬大車 2線變1線 之前仲要有叉車由個倉衝出黎
好考反應
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞