召喚所有最近肥左路試嘅學神巴絲

964 回覆
17 Like 4 Dislike
想問下去到讓線位,冇車係咪都要入返一波拉手制再鬆手制行?

雙白停既一定係, 虛線既停車入番一波睇定再出就得

如果虛線入左空波等得唔得

如果你發現有排都未出到大路
可以停車空波拉手掣(或者拉手掣空波)
之後就起步入一波搵摩擦點

其實就算雙白停線都係拉完手掣就入番一波搵定摩擦點有機會就出
有陣時機會一到你出唔切就要再等,下下有機會先搵磨擦點太慢會出唔切

當你試過油塘欣榮街右轉出茶果嶺道
就知道原來小路出大路可以等成幾分鐘
始終都要睇你考邊度同埋你自己熟唔熟果頭嘅交通狀況

我朋友考港島 等左成5分鐘
今朝考油塘肥左 落山好多紅van死車,借線出但比考官話我借得太多,影響左對面線
明明之前次次都無問題,點解今日先黎手殘扭軚扭得咁盡 好sad...

同一死法
我上次仲撞正有紅van上黎,結果俾官踩停

係唔係高超道落迴旋處果條路線
果度長期都有一大堆紅van泊咗係左邊
我師傅話一定要踩界落斜
有次我落落下見對頭有巴士揸緊上黎
扭少少軚向左
我師傅屌柒我 問我做咩扭軚
話架巴士會識就
但係其實上山果條行車線都幾寬
加上冇咩車泊左係度
唔似落山果邊勁多紅van
好心啲人上山就靠左少少
等落山嘅人好揸啲啦
我諗到時考果陣有對頭車
都係揸慢少少 有需要真係要停同踩少啲條界

我記得好似係差唔多位gg
油塘好多小巴佬同死車,真係好煩
努力下次一定pass

多謝你鼓勵呀巴打 諗起今日真係sad左成日,錢係一個問題,最煩係要時間等同再補鐘

時間
壓力

我係過來人,我明

冷靜少少,唔好急住爬(我上次係),
我今日考寧願停晒俾對頭車過晒先爬

俾官剔個細好過大

小弟考油塘 我都認為最易肥係高超道落鈄路過死車個part
考車要有定心理準備 小巴站最少有三四架小巴響度 過曬小巴仲間歇性有兩三架私家車
落高超道時 一定要望遠d
臨起步借線時 對頭一定要無車先好踩中線入
行緊中線時長打右燈
記住一個口訣:係唔影響對頭車上山既情況下 先好借中線落山
有對頭車上黎 死車之間有位 就左轉返入自己線
死車之間無位 但對頭車9秒9上緊黎 你就印一印brake 拖慢自己架車 比對面過左先繼續去
希望幫到油塘巴打

利申:油塘一take pass
而家撘小巴好鐘意望住個司機揸車
而家撘小巴好鐘意望住個司機揸車

我都係
睇佢哋點轉波

2波起步 空波滑行停車
屌啦星 的士佬正仆街
差少少合格 多謝個的士佬 肥左
Ps 多石線
今朝考油塘肥左 落山好多紅van死車,借線出但比考官話我借得太多,影響左對面線
明明之前次次都無問題,點解今日先黎手殘扭軚扭得咁盡 好sad...

咁剔左你啲咩

話咩未有顧及其他道路使用者

我都有啦
細剔黎咋嘛
屌啦星 的士佬正仆街
Ps 多石線

閘你?
其實我真係想問下油塘第一條線邊個位有限制道路標記?我有個大剔就係剔呢個咩未有遵照限制道路標記的指示
其實我真係想問下油塘第一條線邊個位有限制道路標記?我有個大剔就係剔呢個咩未有遵照限制道路標記的指示

第一線係落海旁個條線?
係唔係讓線位無慢一慢直出
屌啦星 的士佬正仆街
Ps 多石線

詳細

第一線係落海旁個條線?

留名學野
BTW
第一條線係唔係要係崇信街度轉入鯉魚門徑做三手掉頭
大概係咩位度做

唔知點解我師傅從來都冇叫我入去做
今日練車竟然死左次火
多謝個的士佬

第一線係落海旁個條線?

留名學野
BTW
大概係咩位度做

個個位係禁區黎 學車唔比入架

第一線係落海旁個條線?

留名學野
BTW
大概係咩位度做

個個位係禁區黎 學車唔比入架

我上youtube睇都應該唔太難
應該冇高超徑咁煩
高超徑果度一控制得唔好就好易溜前溜後
今日肥左

比好多的士狗搞

考考下有個貨車佬碌底窗大聲屌搞我果個的士佬

覺得好感動

雖然都係肥左

當年係元朗考,好好彩小巴的士巴士都讓我行先

第一線係落海旁個條線?

係呀,一定冇 我每個路口都有拉手掣,係去到迴旋處見冇車先減慢車速入一波再去

同一死法

我師傅話一定要踩界落斜
扭少少軚向左
話架巴士會識就
加上冇咩車泊左係度
好心啲人上山就靠左少少
等落山嘅人好揸啲啦
我諗到時考果陣有對頭車

我阿sir教都係唔洗扭軚就其他車
你要keep住你行既路線,其他車想插上黎咪佢地自己就

同一死法

我師傅話一定要踩界落斜
扭少少軚向左
話架巴士會識就
加上冇咩車泊左係度
好心啲人上山就靠左少少
等落山嘅人好揸啲啦
我諗到時考果陣有對頭車

我都係揸到好慢,等佢過,但比考官踏停左
今日練車竟然死左次火
多謝個的士佬

我師傅仲要我考前幾日換左個clutch
好彈 一試即死火
好彩琴日掃桿埔2 take pass
等緊7個工作天後換p

同一死法

我師傅話一定要踩界落斜
扭少少軚向左
話架巴士會識就
加上冇咩車泊左係度
好心啲人上山就靠左少少
等落山嘅人好揸啲啦
我諗到時考果陣有對頭車

如果你同對面同時騎緊線呢?

同一死法

我師傅話一定要踩界落斜
扭少少軚向左
話架巴士會識就
加上冇咩車泊左係度
好心啲人上山就靠左少少
等落山嘅人好揸啲啦
我諗到時考果陣有對頭車

佢唔就你直去 一樣會比考官dup停 太接近物件

同一死法

我師傅話一定要踩界落斜
扭少少軚向左
話架巴士會識就
加上冇咩車泊左係度
好心啲人上山就靠左少少
等落山嘅人好揸啲啦
我諗到時考果陣有對頭車

我都係揸到好慢,等佢過,但比考官踏停左

咁真係好睇考官 撞手神

第一線係落海旁個條線?

留名學野
BTW
大概係咩位度做

偷入過一次
好似係 體育館

第一線係落海旁個條線?

留名學野
BTW
大概係咩位度做

偷入過一次
好似係 體育館

港島區少人捉
但九龍區做壞晒規矩 好易有人捉
咁就1800
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞