召喚所有最近肥左路試嘅學神巴絲

964 回覆
17 Like 4 Dislike

屌,啲師傅真係冇撚講過,居然係肥呢樣嘢

如果唔係點屈你錢
我識人紅燈一隻手等捉波棍一隻手呔盤,肥左
個考官話未轉燈都要雙手捉呔

仆街,我開頭都係雙手放軚盤,我個師傅同我講,雙手放軚盤嚟托咩。叫我紅燈就拉手掣,一隻手放軚盤,另一隻手揸住手掣。轉黃燈就腳踏油門,鬆手掣,話咁樣可以起步快啲。屌,咁撚伏嘅。

你信考官定師傅?
我以家提左你,下次肥左咪上黎叫春

冇話唔信你,學緊車果陣都覺得佢真係伏伏地。有次轉線,咁我打右燈啦,我喺右鏡見到有架車喺右線,個師傅仲話畀油快啲cut 過去咁住架車係咁呠,個師傅大喊:「畀哂右燈啦,仲嘈!唔洗理佢!」
1 take pass
觀駕🤘

如果唔係點屈你錢

仆街,我開頭都係雙手放軚盤,我個師傅同我講,雙手放軚盤嚟托咩。叫我紅燈就拉手掣,一隻手放軚盤,另一隻手揸住手掣。轉黃燈就腳踏油門,鬆手掣,話咁樣可以起步快啲。屌,咁撚伏嘅。

考試個個師傅都話慢慢開就得,你師傅叫你快

我師傅教我著黃燈先可以開始入一波 綠燈就可比油去

如果唔係點屈你錢

考試個個師傅都話慢慢開就得,你師傅叫你快

我師傅教我著黃燈先可以開始入一波 綠燈就可比油去

果陣我師傳話見到綠公仔開始閃就入定一波吊定極力子,之後綠燈就放手制就俾油行得,考果陣我都係係咁個官都冇剔我
其實轉線程序係咩
打燈望右鏡
之後make sure無車
就望盲點
之後就轉
係咪咁
衰踩左入黃格
其實轉線程序係咩
打燈望右鏡
就望盲點
之後就轉
係咪咁

同問! 好怕衰無望鏡無擰頭
其實轉線程序係咩
打燈望右鏡
就望盲點
之後就轉
係咪咁

同問! 好怕衰無望鏡無擰頭

轉線 二合一都要擰
擰頭無車 打燈 再擰無車 扭軚過
3月中考永考
暫時1月學左三堂, 二月應該一星期學幾多堂好?
3月中考永考
暫時1月學左三堂, 二月應該一星期學幾多堂好?

學左3堂覺得學成點? 自己識D咩?

仲未好識搵個摩擦點同埋成日唔記得停車開車步驟
一上到架車就好緊張,唔記得晒
肥左「不顧及其他道路使用者」,但我唔知係點解

諗到可能係,斑馬線前,有個鬼妹企喺馬路口,拎住個電話唔知想唔想過。我停喺斑馬線前三四秒,見佢未郁,我就招手叫佢行先。

過左斑馬線,轉彎位有個女人拖住個阿婆過馬路,我喺佢地後面2、3米左右距離慢慢開。

唔知係咪應該停左先,等佢地過哂先再開?
定係因為我其實唔應該招手叫個鬼妹走?人地唔過,格硬要人過所以唔岩?

屌你
第一日學車已經知道唔可以俾手勢

屌,啲師傅真係冇撚講過,居然係肥呢樣嘢

如果唔係點屈你錢

平時揸車係咁揸無錯的

如果唔係點屈你錢

平時揸車係咁揸無錯的

呢個係駕院師傅同野雞師傅嘅分別
駕院師傅係教你點pass個考試,但pass左唔代表你識揸車
野雞師傅係教你點揸車,不過唔包你pass

正常揸車停左車雙手放晒手乜都唔揸添
只係考試會即肥啫
搭單問
想考車 但屋企無車
大家覺得考唔考左先?
搭單問
想考車 但屋企無車
大家覺得考唔考左先?

考定冇衰
搭單問
想考車 但屋企無車
大家覺得考唔考左先?

考定冇衰

遲考又貴
留名
26號培正道failed

如果唔係點屈你錢

平時揸車係咁揸無錯的

呢個係駕院師傅同野雞師傅嘅分別
駕院師傅係教你點pass個考試,但pass左唔代表你識揸車
野雞師傅係教你點揸車,不過唔包你pass

正常揸車停左車雙手放晒手乜都唔揸添
只係考試會即肥啫

駕院而家好多都hea教
一大班廢老
沙田重考揮手
沙田重考揮手

兩星期後考
好希望pass
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞