召喚所有最近肥左路試嘅學神巴絲

964 回覆
17 Like 4 Dislike
求全套望鏡程序
開車前 左中右 + 盲點
停車前 左中右 + 盲點
cut右 中右 + 盲點
cut左 中左
星期五 兩點幾考永孝
好驚驚
求全套望鏡程序
cut左 中左

左都要盲點
聽日10點考忠義街

淨係去過兩次
聽日再加一堂

利申:第一次石蔭fail轉灣 女人牌

好消息迦密村街 1 take

大圈定細圈?

細圈

聽到有人細圈pass 而家都有返多d信心

我反而想行細圈多 d有死車基本即停睇對面線睇鏡睇盲點慢慢過就得,係出迦密村右轉果到容易過界啫,不過係三角位早少少停夠時間扭軚
反而大圈比較多 cut 線果 d, 打少次燈擰少次頭睇盲點就死,我就無咩信心喇

希望我1120考都無乜車啦
真係好驚加密村果到d死車, 如果前面架死車係貨車完全遮晒隔離線睇唔到咁可以點
同埋一出試場果個灣我都好驚坐界

入到細圈轉左 2 波就唔好比油喇
慢慢行,如果有死車會離遠見到架喇,係死貨車就早多少少停,一定夠位望對面線既
正常情況雙行線,後面就算有車跟你都唔會因為你過死車慢而無啦啦爬你頭既因為點都有危險
一句講晒,一入迦密村就慢、做足戲
出試場果個彎因為又唔可以閘到隔離線又唔可以閘角,所以我直接吊住極力子轉彎,就出彎先放,咁樣就可以慢慢轉唔會閘線閘角

利申返:個個考官唔同唔知會唔會有考官唔鍾意吊極力子吊到出彎

我都驚考官唔鐘意吊住極力子轉
同埋番黎轉入去又係好驚閘角
肥筆試
肥筆試

有冇可能
除非冇去
cut左線打右燈唔使肥
求全套望鏡程序
cut左 中左

左都要盲點

貨van唔洗
好驚肥啊
20號考棍van忠義街
成兩星期冇學
今日學返好多野都唔記得
求全套望鏡程序
cut左 中左

左都要盲點

貨van唔洗

其實做乜野都好,左中右都望晒,實無死
Cut右:望右鏡 右盲 cut 望中 望左鏡
肥筆試

建議你重新做人
肥筆試

有冇可能
除非冇去

無圖無真相
聽日10點考忠義街

淨係去過兩次
聽日再加一堂

已pass 考大圈
連警署個條街都冇死去
未爬過頭
聽日10點考忠義街

淨係去過兩次
聽日再加一堂

已pass 考大圈
連警署個條街都冇死
未爬過頭

兩個禮拜後考, 上堂仲比師傅屌緊, 望鏡望盲區動作唔夠, 轉波會chok, 上落波段時間錯誤, 轉線速度不足等等等等, 真係無咩信心

轉波chok其實係手腳太慢
chok嘅原因係因為engine breaking
有車速,但係engine轉數太低,個clutch一放就被engine扯住
如果想順啲,轉波動作最好快啲,等轉數唔好跌咁多。
如果想好順,放極力子嘅時候加少少油,等engine轉數上少少(我唔知咁做會唔會肥,我通常有補少少,1 take pass)

學車有咁做過,俾師傅話左兩句話會肥。
如果你真係手腳慢, 1波起步俾大啖油先再轉

手腳真係好慢嘅話,轉數跌得好低,車速又快,只會更加chok。
放極力子加油係放少少先加油,極力子踩盡嘅時候唔好加油,空轉嘅話轉數升得好快,啲聲好明顯。
聽日10點考忠義街

淨係去過兩次
聽日再加一堂

已pass 考大圈
連警署個條街都冇死去
未爬過頭

恭喜巴打
第一次考培正道肥左路試

岩岩排普通期,4月再戰培正道

點解咁黑仔考返同一個場架
其實忠義街出T字路口個位 ,有車停係左邊班馬線過唔過得? 同埋到底係咪無論咩情況下考牌唔可以cut雙白? 個陣考忠義街師傅同考牌官既野有出入
聽日9半沙田
聽日10點考忠義街

淨係去過兩次
聽日再加一堂

已pass 考大圈
連警署個條街都冇死去
未爬過頭

恭喜巴打

恭喜晒
我考果陣行警署條路有架大水車係前面好彩對面線有巴士行緊,我口 up up 係到講「咁危險搏唔過,停低等等先」明係講比個官聽
好彩最後諗住過死車果陣架水車自己走左

多謝
出口術
等陣4點考天光道 斜路開車 吊極力子揾到個摩擦點之後 我比小小油先鬆手制會唔會肥
我考永孝街
我個師傅唔肯偷偷地轉入永基路俾我學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞