召喚所有最近肥左路試嘅學神巴絲

964 回覆
17 Like 4 Dislike
一齊交流下犯左d咩錯

我先,轉線無望鏡,即肥

一樣年初十再考翻b part
利申:覺得自己有望可能timing唔岩
一齊交流下犯左d咩錯

我先,轉線無望鏡,即肥

講錯係路試
一齊交流下犯左d咩錯

我先,轉線無望鏡,即肥

講錯係路試

我同巴打一樣衰轉線無望鏡
但我明明斜路開車前已經見到前面右小巴落貨
我打哂燈望哂鏡先出
然後番到試場佢就tick我轉線無望交通情
我聽人講都市傳說
d考官見你後生就會要你考多次
死都話你無擰頭
然後係report話見唔到你擰
appeal都無用
26打鈄8落腳
我聽人講都市傳說
死都話你無擰頭
appeal都無用

大把十八至廿歲嘅人都1take 啦,根本睇佢心情同整體表現而定,你成程車如果都係揸得好似好熟手(一岩時機就上三波同轉線過死車做齊打燈睇鏡望盲區),就算可能chok到一兩次都唔會肥,考車俾個官睇到你有自信唔驚青,都會體諒你果啲小錯誤,但大錯就一個都唔可以犯,例如冇望盲區因為係好危險嘅事

我考果陣(19歲)chok 左個官兩次之後冇驚過,一心同自己講其他做返足佢,當帶佢遊車河,肥左咪再考過冇咩大不了,最後1take
20歲1take
26打鈄8落腳

遲下老強我都驚緊張落腳肥,本身個人唔係好好力,轉彎好似俾唔到多啲油咁
26打鈄8落腳

遲下老強我都驚緊張落腳肥,本身個人唔係好好力,轉彎好似俾唔到多啲油咁

老強平路行二波,就算唔比油都唔會死火
沖燈就出彎攞大啲,早少少比油
非本人

一個呀叔衝出黎 考官DUP 3大剔

一個的士衝出黎 考官DUP 2大剔

你反應慢過考官 神仙都難救
我聽人講都市傳說
死都話你無擰頭
appeal都無用

大把十八至廿歲嘅人都1take 啦,根本睇佢心情同整體表現而定,你成程車如果都係揸得好似好熟手(一岩時機就上三波同轉線過死車做齊打燈睇鏡望盲區),就算可能chok到一兩次都唔會肥,考車俾個官睇到你有自信唔驚青,都會體諒你果啲小錯誤,但大錯就一個都唔可以犯,例如冇望盲區因為係好危險嘅事

我考果陣(19歲)chok 左個官兩次之後冇驚過,一心同自己講其他做返足佢,當帶佢遊車河,肥左咪再考過冇咩大不了,最後1take

點先可以完全唔chok
26打鈄8落腳

老強平路行二波,就算唔比油都唔會死火
沖燈就出彎攞大啲,早少少比油

遲啲補下堂練多啲算
我1月fail 普通期排到10月
我1月fail 普通期排到10月

點解唔快期
我聽人講都市傳說
死都話你無擰頭
appeal都無用

點先可以完全唔chok

吊極力子揾到磨刷點之後吊多一陣先慢慢鬆,果陣我鬆得太快先chok,同埋就算chok到都唔好打定輸數住,盡能力後尾做足返啲野,認真如果條路暢通就盡量輕鬆咁上三波,唔清楚就二波睇定啲先上,果時我考元駕轉波轉到成個小巴佬咁輕輕鬆鬆
其實d考官係咪知道邊d人係第一次考定重考?

我諗未必知

我諗未必知

知架
我聽人講都市傳說
死都話你無擰頭
appeal都無用

我都覺,表現到信心已經pass咗一半,你無信心,佢都無信心pass你。
同埋如果係泊車先嘅,泊車泊得好,印象好又會好好多
3月2考第2次
3月2考第2次

合併?定係丙部?
考完忠義街肥左
一開波泊位扭遲左軚都知死硬
結果救唔到車尾掂白邊
已經都半頹狀態開車
之後唔知係咪考官想盡快KO我
路試要我行難個條 未去試場時師傳入去都見到勁多死車
到我考既時候半路彈兩部車半路做倒後掉頭
打算爬死車時無啦啦對面線彈架車出黎
結果俾考官踩停

又要俾學費 撚有咁多錢

Sor for 1999想呻下者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞