召喚所有最近肥左路試嘅學神巴絲

964 回覆
17 Like 4 Dislike
唔知係咪剎車開車,考官坐唔穩仆左向前
最尾肥我cut線唔望鏡,自問做足哂,擺明老屈我死老野

d官好尊貴 唔可以chok親佢地

兩個我都會過哂啲死車先入

補充,因為如果死車之間兩三架車距離,仲係咁又出又入,一來好易亂,二來好易犯太接近物體前急速扭軚,個官會踩你

隔離線同方向的話,100%過晒先入返自己線
隔離線係對頭線的話,要準備好隨時入返個gap位讓返條線俾對頭車
如果一直無對頭車就過晒先入返自己線

可以當一下cut哂所有死車,記住無事唔好返黎,最後個架死車先好cut返黎

in case返黎都要做哂動作

培正道常盛街成日都差唔多cut左2/3 條街

我chok到佢仆街都pass

chok可以係車速不當,累積夠minor 就

補充,因為如果死車之間兩三架車距離,仲係咁又出又入,一來好易亂,二來好易犯太接近物體前急速扭軚,個官會踩你

隔離線係對頭線的話,要準備好隨時入返個gap位讓返條線俾對頭車

可以當一下cut哂所有死車,記住無事唔好返黎,最後個架死車先好cut返黎

最怕cut緊個時 隔離線踩架對頭車過黎

我都好驚

視乎你係咪借左線, 線內係唔怕的

我都好驚

先唔講借線 當我行緊自己條線 貼住中間虛線行
對頭車一踩埋黎 已經可以tick與物件距離太近

我都好驚

我就係咁俾人肥 屌
一齊交流下犯左d咩錯

我先,轉線無望鏡,即肥

條仆街出center叫我行右,我入左右線佢叫我行左 比佢嚇一嚇我冇大幅度望鏡扭返左,就咁fail左,又排過,曬錢曬時間

我都好驚

我試過考試咁樣無事

對頭車借線就好難講

chok可以係車速不當,累積夠minor 就

或者離合器/腳制不當
我聽人講都市傳說
d考官見你後生就會要你考多次
死都話你無擰頭
然後係report話見唔到你擰
appeal都無用

大把十八至廿歲嘅人都1take 啦,根本睇佢心情同整體表現而定,你成程車如果都係揸得好似好熟手(一岩時機就上三波同轉線過死車做齊打燈睇鏡望盲區),就算可能chok到一兩次都唔會肥,考車俾個官睇到你有自信唔驚青,都會體諒你果啲小錯誤,但大錯就一個都唔可以犯,例如冇望盲區因為係好危險嘅事

我考果陣(19歲)chok 左個官兩次之後冇驚過,一心同自己講其他做返足佢,當帶佢遊車河,肥左咪再考過冇咩大不了,最後1take

點先可以完全唔chok

做heel toe
有冇棍波既師兄肥左之後就打算轉自動波?

雖然好似好on9 但又想快啲考到個牌

其實我2月頭先考 但冇乜信心
有冇棍波既師兄肥左之後就打算轉自動波?

雖然好似好on9 但又想快啲考到個牌

其實我2月頭先考 但冇乜信心

睇下你衰咩囉
多數人肥都唔係因為唔夠技術
而係因為做漏步驟
駕院搶快期 等個師傅等到傻
有D唔信佢幫我睇住
第一次舊葵盛,轉灣位置不正確,駄盤控制不當,懷疑係最尾入返試場轉到太貼

第二次油塘,超越物體時對面有車,我見自己無過線,就慢慢行,應該個肥我太貼架死車

第三次新葵盛,衰揸得慢

肥個下真係覺得世界沒日咁 要成個星期先回復到

最火成日見fb d女著低胸短裙1take pass
過完死車返左邊果時淨係望盲點冇望鏡,俾個考官提左幾次,但係我有望,可能動作唔夠大

第三take了,兩次衰擰頭,一次衰死火,幾時先可以pass

巴打我第一次肥都係因為呢樣,後來轉左師傅佢話過完死車左邊正係望鏡唔洗望盲點既,第二次考一次左邊盲點都冇望過 passed

返左邊望咩盲點?望右邊個盲點?

巴打我第一次肥都係因為呢樣,後來轉左師傅佢話過完死車左邊正係望鏡唔洗望盲點既,第二次考一次左邊盲點都冇望過 passed

我師傅冇提我
睇黎要轉師傅了

考van先係唔洗望左盲區,如果考私家車好似要望埋

學到野
第一次孝永孝街肥左
岩岩快期交左錢 又係考返永考考街
好撚唔老禮
第一次孝永孝街肥左
岩岩快期交左錢 又係考返永考考街
好撚唔老禮

咁咪好囉唔洗練咁多
我都想考番同一個試場
準備聽日交錢
Ching搶到幾時快期?
自信心好重要
一上車大叫呀sir早晨!
拋一抛疾佢

上車奄春就肥左一半!

利申1t
我係咪蠢左 一pass左筆試就即刻整學牌
但係我成8月先考路試
自信心好重要
一上車大叫呀sir早晨!
拋一抛疾佢

上車奄春就肥左一半!

利申1t

直頭快過佢開聲叫早晨

望鏡擰頭(其實連條腰都擰埋), 口upup話「望一鏡, 睇睇盲點先」, 轉波chok 到阿sir 向前趴都1take pass 到
我係咪蠢左 一pass左筆試就即刻整學牌
但係我成8月先考路試

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞