肥左2次路試 想係駕院補考是否不智

75 回覆
0 Like 1 Dislike
肥左2次 2次都係大球場
依家駕院好似有package 4千幾可以考無人島 依家心郁郁
咁撚貴 不了
利申: 1 talk
咁撚貴 不了
利申: 1 take
我教院 都唔合格....
衰咩比係邊度考重要
其實肥2次,你唔係考慮錢,係考慮自己同行人既安全。
換師傅啦
我教院 都唔合格....

無人島?
其實肥2次,你唔係考慮錢,係考慮自己同行人既安全。

你估個個天才咩
我考第3次先pass 都係掃桿埔 我重考都要成3400蚊一次
始終都係睇個人
我駕院考兩次自動波都肥
利申:放棄左
始終都係睇個人
我駕院考兩次自動波都肥

我棍波 你考自動唔好係呢到講啊 會比人踩到一文不值
我考第3次先pass 都係掃桿埔 我重考都要成3400蚊一次

認得你啦巴打 我第2次衰唔熟架車 果日個師傅咁岩唔得閒 撞正冬至 佢安排左第2個師傅比我 上左唔夠5粒鐘去考 結果唔熟架車 死左火
留返啲錢搭的士好過啦
無人島無以前咁好考, 以前好似個遊樂場咁圍住個圈走, 家個入口同出口都好窄...
而且果度D車多少真係好難以預計, 有時塞到HIHI上唔倒3波, 有時條路又好順,有時又有D狗走出黎..
睇你臨場既運數我補考果次連上3日補7堂, 個新場個入口我係考果日先一次入, 因之前整路, 其實我原先都預壽味, 但最尾我極力子踩BRAKE用一個極慢極慢既速度入去, 順利過關, 好多野都係考果日之前果幾個鐘吸返黎, 例如上果條假斜路唔好踏BRAKE極力子要高唔係會留後, 出個試場果要扭番圈右之後出哂先回左, 險過銻頭......總言之想PASS考時唔好急順其自然, 安全第一唔死火一定PASS
技術、判斷力唔夠可以補鐘練番嚟
但要諗下之前錯乜而對症下藥,同埋改善心理質素、駕駛態度
無人島無以前咁好考, 以前好似個遊樂場咁圍住個圈走, 家個入口同出口都好窄...
而且果度D車多少真係好難以預計, 有時塞到HIHI上唔倒3波, 有時條路又好順,有時又有D狗走出黎..
睇你臨場既運數我補考果次連上3日補7堂, 個新場個入口我係考果日先一次入, 因之前整路, 其實我原先都預壽味, 但最尾我極力子踩BRAKE用一個極慢極慢既速度入去, 順利過關, 好多野都係考果日之前果幾個鐘吸返黎, 例如上果條假斜路唔好踏BRAKE極力子要高唔係會留後, 出個試場果要扭番圈右之後出哂先回左, 險過銻頭......總言之想PASS考時唔好急順其自然, 安全第一唔死火一定PASS

吓姐係依家唔係圍圈咁考?
技術、判斷力唔夠可以補鐘練番嚟
但要諗下之前錯乜而對症下藥,同埋改善心理質素、駕駛態度

點樣可以冇咁緊張
一樣,之後唔撚考
始終都係睇個人
我駕院考兩次自動波都肥

x2
一樣,之後唔撚考

為左我夢想 冇計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞