你問我答 澳洲移民 (6)

1001 回覆
79 Like 3 Dislike
YEAR OF ACCREDITATION COMMENCEMENT:2014 ; 成間u next review 2019

啫係2014之後先開始認?
認到2018 ?

利申我 15畢業
咁我想問 我可唔可以用旅遊visa黎澳洲申請?
悉尼讀完degree發現個degree申請唔到PR
準備申請485 Temporary Graduate visa留2年
如果想留低,可唔可以讀個TAFE course之類申請PR,有咩course建議
樓主 我做緊designer 如果過去讀master有冇機申請pr
咩designer??
辛苦D,同麻煩D,要考慮去Tasmania讀個master,有無興趣先?
如果你係澳洲岩岩讀完degree既話,我會建議你讀個master instead of 讀個TAFE。
可以。
要睇commencement year,睇下 PROGRAMS ACCREDITED BUT NO LONGER OFFERED 有無你既degree。
web / graphic 都有做
係咪依家改咗制,係偏遠地方讀完都要留係偏遠地方做嘢,先有機會批? 感謝樓主
web可以北領地190或者80分南澳489

graphic就可以80分南澳190或489,你諗住去讀master就wa如完course後有12個月ft經驗就係on pg list 申請190
但係我又有個問題
因為旅遊visa唔可以比我搵工做野
但我都幾需要番到澳洲後有工做
咁如果我申請working holiday visa
之後一路做一路等佢批
咁樣得唔得
得,總之你合法入境就得
就係讀完master
個Master 係澳洲難搵野做
所以先想睇睇Tafe
咁佢之後批比我既post study visa係咪可以cover我個working holiday visa?
想問下如果係澳洲果邊讀緊tourism呢科(degree)係咪對移民冇乜用?因為聽個朋友講要讀d果邊缺嘅職業先大機會申請移民,我check過個移民職業list好似同toursim相關嘅都冇,咁讀呢科想移民嘅話係咪冇機?
無用
轉科嘅話有冇得諗?
唔係唔可以,但係咁樣做會浪費左一生人一次既WHV機會。

建議都係旅遊簽證入境先,然後申請485。你應該都唔會咁快搵到工既。
都得既,不過你用485去讀TAFE既話,會有D浪費左個485。
咁可唔可以重新申請student visa,但係我已經讀完master
留名

點計自己夠唔夠分

利申:就讀完碩士,現職小學老師
想問護士rn fg想移民係咪讀左IRON攞左牌先移民會好啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞