你問我答 澳洲移民 (6)

1001 回覆
79 Like 3 Dislike
我都想知多啲
佢個 email上面只係有一個
gsm.allocated@homeaffairs.gov.au
嘅 email address,請問係咪 send呢個 ??
是的。
大學讀中文有冇可能喺嗰邊讀個teaching 之後教中文
有可能。
我9月獲邀, 到今日都未收到申請良民證
我無經agent, 可以點催?
Lm
獲邀唔同遞交,咁你幾時遞交既簽證申請?係189/190/489?
189, 獲邀之後就交左文件, 身已驗,跟住就無晒消息
咁你幾時遞交既簽證申請?
有啲唔明,簽證申請?
唔係交完文件,跟住就等移民官通知,拎信去申請良民證
係咪有步驟我做漏左?
你有無收到一個移民局send 既 IMMI Acknowledgment of Application?
收到,跟住係只有等?
你收到IMMI Acknowledgment of Application就係你遞交戈日,所以係邊一日?

依家189既話一般從遞交後要最少等3-4個月先會審到先會比信你去申請無犯罪記錄,除非已經over 5-6個月都無消息你先好主動去問,如果無咁耐你就等下先啦。
垃圾巴又係我呀
我女友申緊緊chef tra 第一步用黎申請485 graduation visa
但佢岩岩先交左錢再等老細填好份文件再email 過去比tra
但佢visa 2月中就過期
想問下tra批佢個application 通常要幾耐?會唔會等到佢visa 完都未搞掂?
介唔介意tg傾:https://t.me/westcharles
唔該垃圾巴
首先多謝垃圾爸,你d資訊真係好幫到手!

想請教下,小弟同老婆香港 uni grad BBA degree, 分別係我29同老婆30歲,大家都唔係做緊on list既工,想問問如果最快拎最高分係咪去偏遠地區TAFE 讀2年,e.g. light vehicle mechanic cert+diploma,再做多年相關工作之後申請190?由於master太貴同太耐暫時唔考慮,ielts坐6望7,感激不盡🙏🏻🙏🏻
VISA方面有啲急事想問問

可以既話加一加: https://t.me/mattc250
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞