你問我答 澳洲移民 (6)

1001 回覆
79 Like 3 Dislike
係香港讀完civil eng想移民
如果想黎澳洲讀master再揾返Civil eng既工易唔易?
會唔會話10個移民9個做唔返本行?
如果過黎讀nursing重頭黎過又可唔可行?
純粹工作黎講做nurse我都ok
始終想有份安穩d既專業工作

唔該樓主
最近經常吹風話要收緊移民政策,
其實係會唔會影响己經有invitation (等visa grant) 既申請?
還是只係影响等invitation 既申請?
唔會影響已經invited既申請。
黎澳洲讀個master再搵工會易d搵工。
其實又唔會話10個移民9個做唔番本行。都係depends on能力同際遇。好多一畢業出來未攞到PR就係大公司開始做。
DSE係澳洲除非係申請大學,如果唔係無咩所謂。
唔該曬,想問下Tafe等唔等於大學學歷
TAFE等於大專,唔算大學本科學歷。
好嘅,唔該
如果我做project management
以往5年時間都係serve澳洲客
有冇幫助?
Hello 巴打

想請教一下自己收到invitation機會大唔大

如果宜家係melbourne讀緊occupational therapy, 2020年畢業,考左ielts 4個7拎到OT牌,之後打算Apply graduate visa留係melbourne做兩年野,到2022年過左25歲之後申請pr機會大唔大?

同問如果有partner一齊係melbourne讀完bachelor 再apply pr是否會加5分? 想問詳細需要交咩資料?

Thanks!
在澳洲的大公司工作, 直屬上司都在澳洲。外國大學主修IT, 但現在工作已經由工程變成項目統籌。

我想知呢個background係唔係都要考到IELTS 4個7先有資格申請移民, 同有無分數加到?
小弟civil eng 仲有兩年先畢業
申請eng grad 難唔難搵工?
Ok,明白囇,即係tafe=ive?
可以咁講。
再利申:非HR所以我唔會知道搵工機會
項目統籌呢個title太廣泛,唔知可否走技術移民訂係只能走雇主擔保。

但係如果你係想問老闆係澳洲人有無額外加分既話,係無既。
巴打,4-5年之後既野點答到你?尤其係依家移民政策成日變,我唔係出面既中介咩都拍晒心口寫包單,所以我既回答係:我唔知。

配偶加分既話仲要睇番配偶既職業是否係同一個occupation list上,需要通過該職業既評估,雅思4個6同證明配偶關係既證明。
無直接幫助。

但係試下問佢地是否願意擔保你。
揾份好intern 先啦
Bro 我 Ielts 全7 20歲 下午UK grad physiotherapy 我大唔大機會
如果而家係香港做一兩年野 再去澳洲讀bachelor degree
之後容唔容易移民
利申 20歲 想讀aviation

Thanks bro
PT degree嚟
為左移民先特登讀書
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞