你問我答 澳洲移民 (6)

1001 回覆
79 Like 3 Dislike
同埋想問擔保嗰啲係咩黎
好似係190?
點樣先攞到 係咪僱主擔保?
早個幾月有巴打攞咗70分NSW190
即係最基本都要4個7
可以咁講,如果無4個7競爭力唔夠。
每個州根據自身既需求有一個自己既職業清單,滿足特定既要求就可以比擔保申請人,比擔保既意思係加5-10分,湊夠65分或以上就可以申請PR。

州擔保技術移民係489。

雇主擔保唔係190。
旅遊簽證係連收人工既工作都唔可以做。
State同雇主擔保係無關係的。

去偏遠地區雇主擔保係187。

你既背景就focus係雇主擔保吧啦。
係香港岩岩畢業,無相關工作經驗,應該唔會夠分
好驚到時個門檻提高會移唔到 見佢呢幾年啲分越升越高
同埋個流程係點?申請完ahpra先交eoi?
呢度有冇人想考PTE或者想了解PTE?
黎緊下星期會有個介紹PTE既online seminar,唔使錢既,有人興趣既話我再post詳請
如果騎劫左唔好意思我會出番去
你自己有冇計過夠唔夠分呀?
條路點行就要由樓主講你聽
我係citizen 女朋友唔係 我喺澳洲佢喺香港長期long d
有冇辦法未結婚就申請到佢過嚟攞pr?
依家得60分 要做3年野先夠65
流程咪寫左囉 ...

你應該係首先申請AHPRA既Overseas Nurse Registration,得就直接同NMAC做skills assessment,唔得先過黎讀你講既IRON(btw我地習慣叫bridging program唔係IRON)。完成註冊同評估先算滿足必要條件黎申請技術移民。

完成左以上先可以入EOI。
所以我相信你都係做3年野or過黎讀2年master
攞300visa過黎,結婚然後經820/801配偶簽證攞PR。

如果無諗住结婚,又無同居超過12個月既話,咁就唔使諗擔保你女友移民了。
呢個分點湊出黎?
Ielts 7,25歲,有degree,partner都係護士
申請190或489,489你有70可能好快有
唔係一定要係有效學生簽證期內申請咩?
grad唔知半年內
有興趣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞