你問我答 澳洲移民 (6)

1001 回覆
79 Like 3 Dislike
Yes.
黎緊會去澳洲旅行兩個禮拜 黃金海岸果頭
想問有無咩電話plan好用
if i leave australia on a bridging visa...can i come back to australia on it ?
垃圾巴 想問下岩岩由working holiday visa
轉咗做學生簽 coe都出晒 12月10號交既
等到而家個visa都未批 仲係過橋簽緊
有咩方法搞搞佢
是旦去超市買張30蚊電話卡應該都夠用
It 香港學歷係咪做skill assessment 會減走兩年工作經驗
仲介就係話要我一直等email
sim2fly
係有D耐。

不過呢個時候只能信你個agent架啦。
是的。
Yes.
Yes when you change your Bridging Visa A to B.
問多句 你覺得讀OT既話係邊個洲讀會比較好?
Thanks
Victoria. 維州OT畢業生有優惠可以直接比擔保。
489 SA 會吾會好難揾工
唔會。
多謝巴打先! 有多少少嘅問題,希望你唔好介意

around 6 months ago,你係POST 5講過:
"澳洲移民及職業技術清單係會有增加減少既可能。但係最穩既一般係護理/社工/教師/測量。"

之前睇過護理/社工/教師/測量, 印象中依D對英文都幾有要求,好似都7788左右,我本人對英文信心不太,應該7777都到頂了,依家其實係對 Automotive Electrician / Carpentry 等技工工種有多D興趣,請問以上兩種喺職業名額LIST入面,需求多唔多?

其實我都係求穏,有時上網睇到有D職業名額LIST,請問又可以去邊度揾到?

Fafe 入讀前係唔係要考個ielts先? 6666先有得讀?

同埋 我想試Skilled Regional (Provisional) Subclass 489
不過用依個申請,係唔係之前都要係果區讀書先有得申請?
等到今日都仲未出Visa
有無話幾耐會有result?
等到好慌
依家審理時間最少4周,耐既12周都有。
技工要移民一定要搵到相關工作做畢業後最少1年先可以有機會移民。

考個IELTS係必須,但係唔一定4個6,低分d都可以讀,depends on學校。

唔一定,要睇下你既背景情況先知你可唔可以做489。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞