【食人魔法師】《小松奇妙物語!》(2)

960 回覆
457 Like 2 Dislike
好看可以給個正評支持,謝謝。

- 每50正評加更8篇文

上一個Post(1):https://lihkg.com/thread/823278/page/1
───────────────
廣告:

1:《我被寄宿到糖果女孩的家中》正在準備翻印中。

2:《病港》第三冊將會在今年之內出版。

────────────

有興趣知道我的資訊,可以Follow以下連結:

FB:https://www.facebook.com/%E5%A2%A8%E8%AA%AA-1417494148490607/?hc_ref=ARQTftA911aHDW-U01p6M0-sISA-YrBSjd10L_kroDBRnY0-bPAb1CRmOS2TTvb-zq0

(大事宣佈)FB:差五百個讚好就一萬人

(動向更新)IG:tity20030164

(文章更新)紙言:https://www.shikoto.com/authors/2208.html[/quote][/quote]

────────────
文章字數:122319
lm
留名
留名
留名
留名
痴線50正評加更8篇
Bts 留名
出文機器
新post留名
留名
lm
「嗒──」

哈庫尼一下子跳到吧檯上,對我蹲下俯視。

「點炮製你好…嘿嘿。」他又舔起嘴角,貪吃的樣子表露無遺:「我同穆阿基個野人唔同…我比較偏向新鮮嘅食法……但講到底,阿乘先係我哋之中最識烹調料理嘅食人魔,所以星期五晚最高級嘅貢品,永遠都係佢拎先。」

最高級的貢品……

小松…

哈庫尼靠近我細嗅:「不過喺你身上,就係有陣令我作嘔嘅貓騷味,我諗都幾難放得落口,的確,要好好除下陣味,但首先要品嚐你嘅血液先……」說罷,他以指尖往我胸膛輕輕撕扯,直至溢出一顆血珠。

哈庫尼把染血的指尖,放入口中細味:「美味…!」但他更是留意我的身體。

「估唔到……喺夾克底下你隱藏住一副咁完美嘅身軀,完美嘅肌紋、完美嘅比例、完美嘅脂肌分佈、冷淡嘅臉孔……」哈庫尼似笑非笑地說:「我…改變主義!我要令你信仰我,先再對你進食。」

「嗄…」我凝望著他。

「只有食用信仰者,先可以真正提升到力量,所以你快啲信仰我。」哈庫尼深白駭人的臉孔,正慄笑著。
係文呀
「喺我死之前……」我對他開出條件:「如果你可以達成我最後嘅小要求,我就同意…去信仰你。」

「小要求~?嘿嘿,如果係放走嗰女仔,就免問。」哈庫尼張大駭人的尖牙。

「好簡單……我想飲一枝門多金酒。」我說。

「小意思…嘿嘿。」哈庫尼從酒櫃上,拿給我一枝門多金酒。

我打開亮金的蓋子,細喝金酒一口。

「你願望滿足未?點解我仲未感受到你對我嘅信仰……」哈庫尼迫不及待,要將我吃掉:「太麻煩嘅話,我即刻將你食落肚,滿足下嘴福算,我已經飢餓難耐……」

「我仲要一枝,辛艾酒。」我再說。

「好…飲酒當係幫你除下味……」哈庫尼聲音亦開始異變,並不斷吞喉:「你食落去…肯定入口即溶!」

他又焦急地給我一枝辛艾酒,讓我喝下。

「得未!!!??點解我依然未感受到你嘅信仰!!?」食性上腦的哈庫尼,幾乎要瘋掉了。

「我最後嘅心願……伏特泡酒。」

「啊啊啊啊啊啊啊啊啊!!!!!!!!」哈庫尼把那瓶伏特泡酒開蓋,直接倒落我嘴巴:「所以!?可以開始進食?!!進食進食進食!!!我忍唔到!!!!!」

他牙齒尖利的嘴巴,極近臉孔地向我吼哮。

「希望會成功,最後材料……」我冷冷一笑,亦張開嘴巴往他頸部啃咬:「食人魔血液。」
醒目仔
我如同咬住老鼠一樣,死命不放。

「嗚啊啊啊啊啊……」哈庫尼驚惶失色。

他頸部開始滲血,微量的血。

我牙齒貼緊其頸肉,如同不斷地榨取內裡的鮮血……

直至…

直至……

我腦袋,被一股衝能湧上。

我此才放開了他,張口大叫:「啊!!!!!!!」然後,把他推開極遠。

「呯」

「嗄…嗄…嗄……」滿嘴鮮血的我,抹一抹嘴:「你肯定俾食慾蝕食咗個腦…連我調製緊「食人魔藥劑」都唔知。」

「用…嘿…用個肚……嚟調製藥劑,真係第一次見…嘿…」哈庫尼這才清醒一點。
正呀 上堂有文睇
我望望吧檯下,那張被釘住的配方清單:「叫你朋友,唔好將配方清單亂咁擺。」

我感受到,前所未有的力量,且源源不絕地湧現。

「佢根本無資格成為食人魔法師……」哈庫尼站起來,拍走身上的木碎:「傻頭傻腦…粗暴無禮……連小小嘅配方都記唔住入腦!佢死咗正好,我唔需要背上弒弟嘅罪孽……」

原來廚房那個鼓手食人魔穆阿基,是哈庫尼的弟弟。

「所以,你哋食人魔法師,到底係食人定係玩魔法。」身上這力量,為我驅散了現場的不安感。

「我哋食人魔法師,擅長用人類肉體製造各種藥劑~同美食,嘿嘿嘿嘿……你好快就會明自己有咩食用價值。」哈庫尼要上了。

他的動作依然那樣快,但我已有能力避開。

「藥性嚟得好快……嘿嘿。」哈庫尼沒停地揮腳踢腿:「不過副作用,都會好快上腦。」
副作用係飲醉酒
醉貓好正
墨巴加油
pishhhh
每日三推
最後一推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞