【食人魔法師】《小松奇妙物語!》(2)

958 回覆
454 Like 2 Dislike
快啲瞓啦墨b
好多文呀
每朝起身有文睇好正
多謝墨巴
「到喇。」卡文住在最盡頭的單位。

「你屋企有冇人?」小松禮貌性一問。

「哦,冇啊,阿媽去咗返工。」

卡文住的地方,是個一開門就可以看見所東西的小單位。室內幽暗,窗口位置都被窗簾掩蓋住,客廳的沙發有一半位置佔住衣服,桌子亦堆放很多的雜物。

「想我擺喺邊啊?」小松邊望邊問。

「檯得嫁啦。」卡文把門關好、鎖上。

「好‧‧‧」

小松稍稍掃開桌上的雜物,以擺放糖水。桌子上放著什麼減肥藥、增高藥、唇膏、美容單張等物,十分混亂。

「你啲朋友‧‧‧未嚟啊?」小松頭轉轉,周圍觀望:「如果唔係一陣嚟,就可能要放定啲糖水入雪櫃先。」

「喔‧‧‧唔緊要,隨便坐啊。」卡文隨便拿出兩碗糖水,一碗給小松:「你都食一碗啊,幫我拎上嚟咁辛苦。」
咁快起身嘅
糖水落降頭
糖水鋪搞到好似pokemon道館咁
「舉手之勞,唔洗客氣。」小松朗然微笑。

「唔緊要啦,唔報答返你,我唔好意思嫁。」卡文把綠豆沙,放到她面前:「食一碗啫,當我請你。」

「咁‧‧‧‧‧‧好啦。」小松點頭、展齒一笑。

「係喎,小松師姐你屋企有咩家人嫁?」吃糖水期間,卡文主動聊起。

「呃‧‧‧爸爸、爺爺、外公‧‧‧‧‧‧」小松想著想著,就會心一笑:「仲有一大堆動物朋友。」

「喔‧‧‧‧‧‧你都係住喺附近?」

小松搖搖頭,髮後的馬尾也跟著擺:「唔係啊,我住石澳嗰邊。」

「石澳‧‧‧‧‧‧邊頭啊?好少聽人住石澳。」

「石澳村。」小松邊吃邊答。

「哇,嗰到住好似幾有米!?」

「呃‧‧‧唔算啦,整到好似別墅咁,但其實規格同村屋冇乜分別,哈哈。」小松細嚼時,臉蛋也會出現顆淺淺的酒窩:「你識唔識中五一個姓「符」架?佢就真係超有錢啦,住大屋。」
「哈‧‧‧符愛糖啊嘛,你哋咁出名我緊係識。」卡文有點皮笑肉不笑:「但你住嗰到,都總好過我呢到先‧‧‧‧‧‧」

「換個角度諗,都幾溫暖啊,一出廳就可以見到所有家人,唔洗好似我屋企咁,爺爺外公喺隔離橦屋住。」小松有些抱怨成份:「屋企已經少人‧‧‧‧‧‧仲要隔到咁遠。」

「正喎,有私人空間!」

「我有個興趣架,鐘意煩人。」小松瞇眼抿笑。

「你嘅生活一定好正‧‧‧‧‧‧」卡文羨慕非常。

「還好,一般般。」

卡文吃綠豆沙的速度,比小松快整整半碗:「哎吔!」在她收拾期間,不小心打翻了膠碗落地。
「小心啊‧‧‧」小松望過去。

「‧‧‧小松,幫我拎一拎電視機面前塊抹檯布。」卡文指住那裡。

「哦‧‧‧」小松放下膠匙,馬上去幫忙。

誰知她一拿上手,就痛叫了一聲:「啊‧‧‧」抹檯布跌到地上。

「咩事啊?」卡文猛地回頭,問。

「好似俾嘢戳到‧‧‧‧‧‧」小松按住受手掌。

我去把抹檯布翻了翻,發現裡面插住數枝繡衣服的銀針‧‧‧‧‧‧

「啊!嗰塊係阿媽用嚟補衫,放住啲針喺嗰到當針包用。」卡文急忙地,把紙巾拿來,替小松抹一抹走血跡。

「我諗好少事啫‧‧‧枝針咁細。」小松凝視傷口,只有一顆小血珠溢出。
頭髮同血都齊曬
「真係對唔住,係我唔記得。」卡文說。

「唔緊要‧‧‧」小松把受傷的手指,放到我嘴前:「俾小葵舔一舔就無事啦。」

「雖然魚腥好吸引我,不過你唔係魚。」我不舔。

「如果可以上你身,將啲痛楚放落我到就好。」卡文嘆氣。

「又唔洗咁誇張,哈哈哈。」

「或者交換身體,直至你唔再痛為止,哈哈哈哈。」卡文亦笑住答。

「唔洗咁傻豬嘅,你關心我已經夠。」

「如果可以,你願唔願意先?!哈哈哈哈哈‧‧‧‧‧‧」

「呃‧‧‧」小松抬頭、細想。

「有人幫你分擔痛苦唔好咩?」

「都好嘅,哈哈,但世邊有咁多如果啊。」

「即係你都‧‧‧‧‧‧願意嘅?」

「願意。」小松點點頭。

「‧‧‧」

卡文轉為一副意味深長的笑容:「多謝你。」

「哈‧‧‧唔洗客氣?」小松站起身:「我同差唔多要返鋪頭啦。」
好似無頭東宮咁,不過唔係換臉,係成個身體換
這幽黑的單位,跟卡文那笑容十分相襯,嘴角那弧度深劃出的暗位,彷彿如客廳二合為一,融入這裡的陰暗。

「呢個時代呢,其實唔洗再返兼職,亦都唔洗讀書。」卡文開門,送小松離開:「只要有樣,已經係一切,贏咗一大半。」

「唔同嘅,自己返工,感覺點都好啲,係咪?」小松穿上鞋子,步出走廊。

「或者係嘅‧‧‧‧‧‧」淡淡一笑的卡文,凝視過小松的眼珠後,把門關上:「再見。」

「再‧‧‧見。」她被卡文的關門速度嚇呆:「返去囉‧‧‧‧‧‧小葵。」

「嗯‧‧‧」有些不祥的預感。
肥婆想交換身體
我求下你唔好瘋狂加更 快啲去休息
我求下你唔好瘋狂加更 快啲去休息

Now
屌 咪搞9小松啦
屌 咪搞9小松啦

同小葵交換身體ok
小葵可唔可以咬死條肥婆
屌 咪搞9小松啦

同小葵交換身體ok

可以呀,可以瘋狂奶小松
今日生日,想乞句生日快樂
收皮啦死肥婆!

BTW葵b以前俾人用呢種方法伏過,搞到變咗隻貓?
紫魅世界係照出靈魂面貌所以變做人?
今日生日,想乞句生日快樂

Happy birthday!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞