「穿越+科幻+少甜」《新婚的我搭上了鄰家少婦》- Season 2

842 回覆
52 Like 6 Dislike
點解係量產呀平而唔係初音呢
話晒都係第一個女人 點都記憶猶新d既
因為呀平口入面有羅小舟殘留嘅dna
阿平啫,阿怡喺炮房山,而家位置係荃灣,iTom去捉人都冇咁快
因為阿平就係完美嘅初音
有量產阿平幫手 好難講架
機動型突擊初音
唔想用初音殺人?
快的KO 阿 Tom 啦
阿平
《新婚的我搭上了鄰家少婦》- Season 2 

《第七十三章》

--------------------

[㗅...啊...] 係一D輕快既聲,應該係男人發出既。

「吊你個西」無音細聲講:「咁燃耐先到架,你個正仆街。」

「吊… 有3層啊,我都知你上左黎3樓啊! 電話又收唔到。」 我估無音一直跟住機械人阿媽過黎,直接上到3棲依度。

「你老尾西等你咁燃耐! 上到黎見咁多你老媽係度個個都唔著衫。 嚇得我啊!你老母!!!! 」

「吊… 你講少D粗口啦。」我真係比佢小到有D火:「咩環境啊?」

「岩燃岩跟你老母上黎,阿TOM就係度睇住你D老母,好似好欣賞咁。 條毒燃見到岩岩比我打燃到冇左手既你老母好燃唔開心,好似想殺左你咁吊晒鬼啊….『羅大舟你個仆街… 搞到我既初音冇左隻手… 我要你死!!』 」無音雖然講得好細聲,但七情上面令我完全感覺得到阿TOM有幾嬲。

「之後點啊….」

「吊… 之後我見毒燃叫隻冇手初音入左果個箱」無音指向我岩岩經過果個D營養液箱,見住一個個阿媽外形既機械人,心中不禁一寒…

一個襲擊我地既已經咁可怕,如果佢地10個一齊黎,我地一定死得。

「果個毒燃幫果個岩岩追殺你果個初音接返隻手後,初音就入左果個箱入面,好似係醫療梗咁燃樣。 吊你… 之後毒燃就走左落下層啦。 我偷偷望到下面有D電腦係度,應該係控制佢D咩Q既初音既電腦啦。」無音同我係3樓梯口旁暗處望下去。

我見到條梯好長,直通地下果一層。我發現原來貨倉依一面只有地下一層及三樓,地下一層樓底有兩層樓高,下面冇開燈加上窗口都封上報紙,只有少少陽光透入。 我見到無音所講果個電腦就係下層比較中間既位置。

我望一望時間,已經係6點半,原來我入左黎已經有近一個鐘。

「都知道左佢係度,不如我地搵警察幫手啦,有咁多機械係度,似乎唔係我地兩個人搞得掂。」 我同無音講。

「吊你! 我仲諗住叫你走落去引開條死毒燃,之後我去整停部電腦去CUT燃晒佢同D初音’s既控制TIM!!」

「我頂你…叫我一個人落去死先。」無音原來想要我做死仕…

「頂~ 毒燃擺9明係要你,目標唔係我啊你老尾,仲唔係你去引9開佢???」無音不經已地說。

【㗅... 㗅.......哇…】樓下又傳出聲音,我聽得出係一把男人聲。

「…」我突然想起… 果個私家偵探!!! 唔通係佢係下面比阿TOM捉左…

「死啦無音!! 下面既人聲…我估係我之前請既私家偵探啊….」

「下? 又咩事啊… 咩9樣又多個私家偵探你唔同我講,仆你個臭街,會唔會知道我地係未來人黎架你老母…」無音講出重點:「吊…一陣叫左差佬黎條毒燃,佢爆響口話我地係未來黎點燃算啊你老母….」

「…」我都唔知點。 正當我諗梗點做好時我發現:「….喂…. 吊…你睇….. 佢去左邊啊……」

「….吊….佢係你後面。」無音呆呆地望住我身後,岩岩襲擊我地既初音….

【啪! 咚!】

我回頭一望,未及反應已經被初音雙手摙實兩手臂提起。

「啊….」 初音既力量好大,將我整得兩手發麻,一個唔小心大聲叫左出黎。

「你頂住先啊… 」無音冇比初音追住,可能係佢既位置比我深入冇比初音見到,又或者真係因為我係佢地目標。

我被帶落樓下了。

「呵…呵…呵…….. 仲以為….係……邊個…..原..原本係你條仆街….好…好…..比我捉…捉燃到你! 唔洗我再派初音去搵你!!! 哼…哈…」 一把我唔會唔記得既毒男聲音從樓下傳來!
家寶
愈諗諗似
初音培慾
https://youtu.be/nLPwX9lL0pY
lm
今日紅日
又冇

《第七十四章》

擁有阿媽外表同身材既初音,力量比想像中更大,我完全冇法子可以脫身。 我被初音拎到去下層。

無音個死仔就冇落黎幫我手既意欲!

我就將計就計引開阿TOM,睇下無音會唔會有方法幫到我,停到部電腦同AI系統。

「哈… 歡迎….歡迎….」阿TOM依舊著得好老土,一身格仔衫油頭打扮。

「你到底做咩事… 搞D咁既野… 」

「你… 你話初音? 哈….」阿TOM得意揚揚地笑著,望著我身後既初音面上流露出自豪。「你…個仆街! 係你自己一手做成!!!」

阿TOM神情有點古怪,聽聞佢係有精神病,似乎真係好嚴重下。 依家佢既說話語氣變得好粗暴!

「關我咩事….. 你做咩要用左我…阿媽Alice個樣去做… 依個初音…」

「哼…仆街。 你係仆街。 溝L左阿怡。 一次係咁兩次又係咁,係你啊!! 我返黎就係為左阿怡,同佢一齊,但你個仆街人渣又搶左佢!!! 係你錯你一手做成!!!!」 阿TOM情緒好唔穩定,似乎佢依個人格已經控制左依個身體一樣,原本既毒L性格同講野方式都冇左一樣。

「係你…. 仲有阿怡都係衰人! 只有初音係最好!!! 哈…. 你老母ALICE個樣真係似初音! 仲有身材! 只有佢先可以做成初音 !! 只有佢可以將係我心目中既初音完美咁立體化成真人啊…. 只有佢可以有資格著住初音既衫做COSPLAY!!! 哈……. 你D咁既平凡人又點會知道初音既好!? 你地只會識諗D女人要波大,正一係仆街。 只係用條燃諗野! 初音先係最正架….. 哈….」初音已經將我帶到阿TOM面前,我見到阿TOM越來越激動。

我心諗正常男人都鐘意有波既女人,只係你個毒L先會咁怪鏗意平胸。 BTW…. 羅大舟都同左阿媽一齊,Jeffery都鐘意阿媽WELL…. 可能佢地都係唔正常吧。

「咁你做個機械人咁咪夠啦,可以日日陪住你,做咩要搞到佢有AI!!! 你有冇諗過入左AI之後個世界會點? 如果AI反抗你,成個世界都會滅亡!!!」 我將我一直擔心既同阿TOM講。

「唔會架! 初音係唔會反抗我!!! 初音係最好既! 係反都只會係因為你老母ALICE既性格入左去AI到先會搞到我純潔既初音!」 阿TOM講完我大為震驚!

「你講咩? 我阿媽入左AI? 你對佢做左咩…..?」

「哼…你老母!!! 佢已經同果個初音同步左。 哈…哈…….」阿TOM指向佢身後,突然一支射燈從天花照向阿TOM所指既位置上。

「WHAT!!!!」我被眼前既景象所嚇倒….

《第七十四章》

我心諗正常男人都鐘意有波既女人,只係你個毒L先會咁怪鏗意平胸。 BTW…. 羅大舟都同左阿媽一齊,Jeffery都鐘意阿媽WELL…. 可能佢地都係唔正常吧。

依句笑左

between, 上個禮拜五走左一篇數
快d... 補...補番...
仲有...冇...
好多......嗯...iTom
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞