「穿越+科幻+少甜」《新婚的我搭上了鄰家少婦》- Season 2

842 回覆
52 Like 6 Dislike
冇理由救個遠既先
然後
呀怡就會無限FF
覺得細舟仔選擇呀平唔揀佢
女人就係咁
教埋大丁衰野
一早揀mandy咪幾好
幾時再戰阿怡呀
今日咁既情況
係未會冇文架
最後ITOM要獨佔呢個世界同阿怡,所以送返主角返原本世界等佢要見返俾自己屌過既老既老母同冇得再見阿怡。
響巴都出左po問
響巴揸左幾多手700
一手都冇啊
4月份已經放晒手上既股
以後跟響巴搵食
有神快拜
無音可能真係未來黎
響巴好波 半年前已經知道又股災
講話開波打貿易戰已經走左
股joy
為令大家平伏股災嘅心情
今日唔出文去刺激大家
你個保安又偷懶
咁出文喇屌你
又蛇左去邊
molamola
2036 今日升翻500點都唔見響巴既
準備大反彈
要備市
《新婚的我搭上了鄰家少婦》- Season 2 

《第八十四章》

-------------------

係無音幫忙之下我可以去搵阿媽,我走到去性愛型初音岩岩行去既一間房。

性愛型初音都停左,似乎係岩岩無音既控制器將全部AI初音都停止左。

「阿媽…」阿媽就訓係床上,被皮帶鎖住手腳。 佢既神情唔係太精神,似乎仲係沉醉於性興奮之中。

「阿媽…. 我地走得啦。」 被我再三叫嚷,佢回神過來了。

「… 大舟…」阿媽佢叫我做大舟….

我停住解到一半既皮帶:「……. 我叫羅家寶啊… 唔係羅大舟。」

「唔…. 」阿媽好失落:「… 係… 我知道! 但你只係靈魂思想係羅家寶…你既身體係大舟啊… 我…」

「不…. 我地唔可能一齊。 SORRY…. 我真係過唔到自己…」

「但我地岩岩都… 你唔係都好興奮咩!? 你明明仲鐘意我,你仲會錫我架!!! 大舟… 」阿媽講極都唔明。

「夠啦….」我唔明去諗岩岩同阿媽發生既事,但佢就係都要提起…「唔好講啦…」

「唔得… 你明明係鐘意我你係對我有意思架…」

「冇! 我話左冇就係冇。 我只係想條毒L放左你。 唔係因為咩鐘意你,只係因為你係我阿媽啊…. 無論我身體係咩都好,我知道自己本質就係你個仔。 唔理我前一世係唔係羅大舟都好,依家我都只係用左佢身體!! 我冇可能同自己阿媽有關係…..」

「你呃我…. 唔會架…你一定係鐘意左果個阿怡… 係唔係啊… 你唔好唔要我啦…….」阿媽仍然係唔放低我。

「阿媽…….你想像一下…. 你會唔會有可能接受到自己同你既長輩,你自己爸爸發生關係?」

「….」 佢冇出聲。

「你都同左JEFFERY一齊… 我知道JEFFERY好鐘意你!!! 係,冇錯。 我果個年代,你係同左羅大舟結婚,不過依家唔同左…. 仲有,我可以話比你知,羅大舟同你結左婚冇耐就死左… 就係比出面果個毒L殺死。」我見到阿媽反應有少少驚訝。

我再講:「我已經冇可能返去未來啦,如果可以我都想返去,比返依個身體羅大舟,我都想你同羅大舟兩個一齊開心生活…之後就將我生出黎,可以3個人開開心心咁生活。」

依個真係我細個時既夢想,可以話係每個單親家庭長大既小朋友既夢…

「阿媽…. 但我真係冇方法走,而且我都唔敢肯定我走左,羅大舟係唔係返到黎…. 我記得UNCLE MAN成日都同我講,我地要活在當下。 四周環境點變都好,我地都係要好好生活!」我停下來,見阿媽好似冷靜左一D就幫佢解開手腳。

「你已經同左JEFFERY一齊,佢好愛你。 係你唔見左期間佢真係好唔開心好擔心你。 我知道佢會比到開心同幸福你啊。 你就試下好好活在當下啦,有時未必事事如意,但我地唔應該只係將唔開心既野放大,要學識用自己開心既方式生活,去享受珍惜身邊既人同事… 」我將阿媽手腳都解開左,佢亦都自己坐左起身。

「我係果個時代雖然出世只有你一個陪我長大真係好唔開心,但我學識珍惜! 我好珍惜你。 好珍惜身邊既朋友長輩! 我同UNCLE BEN 同UNCLE MAN身上學到好多野。UNCLE BEN教識我工作做生意,UNCLE MAN就教我做人。 我長大左之後搵到好多錢同時又會做好多善事去捐好多錢幫好多人。 其實做人唔洗諗太多,生活得到有閒錢去幫下人就可以好開心。」 我望實阿媽,佢都望住我。

「我希望你放開我,同時都等於放過自己,比自己行另一條自己唔會後悔而又開心既路啦….」

「唔….. 我明白啦………我知道我地冇可能…」阿媽面上傷感有所減去:「哈…. 我就放心去同JEFFERY一齊啦……..」

「唔…. 咁我地快D離開依度先啦。」 雖然我唔知佢係唔係真係放低左我,而且我更相信阿媽依一段日子既經歷會對佢做成深遠既影響…. 但果D都係後話,先離開依個鬼地方要緊。
因為冇貨而唔開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞