「穿越+科幻+少甜」《新婚的我搭上了鄰家少婦》- Season 2

842 回覆
52 Like 6 Dislike
諗下點解釋
早知唔踢爆你
繼續寫文出快啲啦
資深讀者
我以為伏筆黎
炒散炒到去酒店
當住係伏筆先啦
可能無音並唔係第一次穿越時空呢

(幫無音諗埋)
或者知道阿平有偷食 喺隨身物品裝左?
《新婚的我搭上了鄰家少婦》- Season 2 

《第八十七章》

-------------------

「我就話你知道咩事!」無音坐左係凳上,對我講起佢既往事。

—————————-

《無音篇》 - 1

正所謂「細時唔讀書,大時就做運輸!」

我無音就係一個唔讀書既人,不過我從來冇想過自己會做運輸。 因為睇相佬話我會從事物業管理,話我唔愁衣食。

我父母好高興,因為佢地擁有好多物業。

佢哋都相信我以後會係管理佢地既物業,可以生活得好好。

我既學生活都係冇所事事,日日去玩樂。

有好多同學都好鐘意同我玩,當中有男有女。我既少年時代好開心。

睇戲、食飯、唱k、踩單車、燒嘢食等等活動我都會資助部分錢,當時我真係覺得自己好多真心朋友。

而我雖然好受歡迎,亦有好多女性時常主動約會我去玩。但我冇因此而花心去亂溝女。

我只有一個女朋友-Mary

佢係我既中學同學,我地中二一齊拍拖,一齊左4年,一直都好開心。

Mary係一個好靚既女仔,不過同我一樣都係唔鐘意讀書既人。我地都好鐘意玩,但Mary屋企唔算太有錢,所以睇戲食飯當然一一由我負責,反正我錢銀無憂照顧女朋友生活當然就係我嘅責任。

「Mary 我愛你! 」中四暑期時我對Mary講。

「我都愛你!」Mary亦高興地回答我。

「我地可唔可以...」係我豪華既大廳梳化上,我攬實Mary情深地對佢講。

Mary 面額一紅的:「依...... 乜你咁架...」

「下...我地都16歲啦...又拍左3年拖。都係時候...」

「依...會唔會你daddy mummy突然返黎架....」Mary 低着頭尷尬地問我。

「唔怕。 佢哋今晚過大海玩唔會返!」我終於講出我阿爸阿媽今晚會返屋企既事mary知。

「下...你又唔早講...早知唔上黎啦! 衰人原來你早有預謀!」

「嘻嘻...邊有呢...」

「依...唔啊! 唔比你啊! 人地第一次係比未來老公架!」Mary起身離開梳化。

我捉實佢手一拉將佢拉返黎,正正跌入我懷內:「啊~ 你唔係話好鐘意古天樂想同佢結婚咩? 我咪成個古仔咁囉~」

「依... 人地靚仔好多啊! 你... 得佢7成炸...」mary被我緊緊的攬住,動彈不得之下仍以咀巴去反抗我。

但我已經引唔住:「Mary 我應承你會同你結婚!你放心同我一齊啦,我會好好珍惜你!」

「唔....真係?你要比幸福生活我手一世愛我?」

「係! 當然啦!」我係認真咁諗:「我會同你結婚,我地18歲就立刻去簽紙結婚!」

「依..唔制!大左肚點算?」

我係梳化邊拎出今朝係7仔買既condom:「唔怕我會用套!」

「依! 衰人仲唔係早有預謀!?」Mary 見到condom面就更加紅得好似蘋果一般。

「冇啊... Mary 我愛你!」我已經唔想再同佢理論,因為我下身已經硬起來!

我輕輕我親吻mary小咀,mary雖然口中講到自己唔想同我發生關係住,但咀巴仍是半開著接受著我咀巴既微暖。

「唔...」我地由大廳梳化上相擁親吻慢慢撫摸對方,之後入左房間進行成人禮。

但...

我地冇成功完成...

———————

「點解完成唔到啊?係咪你阿爸阿媽返左黎?」我聽到好緊張,追問無音。
作者的獨白
睇到半路想講比你截左糊
原來無音早洩!
我估......
收到消息阿爸阿媽死咗
之後發現係間接被有錢人害死
俾Mary飛埋
有新意
咁似batman既
早洩男
《新婚的我搭上了鄰家少婦》- Season 2 

《第八十八章》

-------------------

「唔通你早洩?」

我好想咁問無音,不過當然冇問。 早洩係男人好棹忌既事,講左我唔知無音會對我同阿媽做d咩。

講到尾無音實力在我之上,我唔夠輕舉妄動。

—————————-

《無音篇》 - 2

「唔洗怕啦,我地下次先啦...」mary安慰我。

「唔...」聽到佢安慰我冇開心亦冇安慰既感覺。

第一次既我竟然硬唔到,因為太緊張既關係,係準備進入前竟然軟下來...

依樣野令我好有打擊!

試左幾次,本身好地地入之前都好硬,就你一切都準備好哂戴套時出現問題。 原來我係唔識戴套!

對於一對中四升中五毫無性經驗既男女黎講,戴套真係好有難度。

Fuck! 幾次過後,大家時性趣都冇晒...

我同Mary只係攬攬錫錫摸摸之下完結左今次既半成人禮。

我同佢仲有好多機會,唔怕啦。 雖然暑假就快完,但好快又有聖誕節。我地仲有好多個暑假好多個聖誕節會一齊過嘛! 慢慢黎啦!

但聖誕我地冇二人世界既機會...因為mary竟然早已約左中學同學一齊搞party玩... 聖誕節平安夜我同mary就同一大班朋友過。

不過都冇所謂啦。 反正到大班朋友同我都玩得好開心,party上大家都不停稱讚我闊綽。

當然啦! 因為我照例幫大家出唔少錢,大家可以開開心心玩之外又可以唔洗太多錢。

我好感恩上天比我一個無憂無慮既家,同一大班好朋友。 最重要係有一個初戀到終生既女朋友。

2002年,距離我同Mary 18歲仲有一年多,我地好快樂地係時代廣場跨年倒數。

「Mary 我地完左中五之後不如結婚啦!」係2003年1月1日凌晨我同mary講。

「下?咁快? 我唔知道啊.... 你連戒指都冇就算同我求婚!? 冇誠意!」

佢半帶微笑的回應我。

我決定去買一隻鑽石戒指比佢:「我會買啊! 求婚一定要有鑽石戒指啦! 我會買隻十卡鑽石比你,你嫁比我啦~」

「依...冇誠意。你買左先算啦!」mary要見到我有誠意先答應我。

我冇唔開心,因為我對自己好有信心。 Mary一定會答應我!

2003年初,讀中五既我已經唔洗返學。 當同學都為會考而讀書時,我仍舊平日既玩樂。 Mary 亦偶爾會陪我玩,因為會考臨近,佢被家人禁足。

雖然我曾有意冇意的向mary父母表示我有能力照顧佢地個女。

不過uncle似乎唔太受落我。反而auntie就幾鐘意我。

從佢地對我同mary拍拖既反應都感到一二。

uncle曾對我講:「無音,uncle覺得mary都仲細,你地比心機讀好書將來有份穩定工作再一齊都ok」

Auntie:「無音,咪理阿uncle亂講野,後生仔女有得玩梗係要玩啦,你同mary去街啦睇戲啦。」

點都好,我知道自己有能力可以好好照顧Mary一生。

我就膽粗粗去左周六福金行買鑽石去求婚。

「hi 想買銀器比女朋友? 不過我地唔做銀架...你去對面間銀器店搵啦~」周六福店員冷靜而微微一笑的對我講。

「下...冇銀架?我要買十卡鑽石啊... 對面間細鋪信唔信得過架...」我見電視上既明星都係去依一d大型金行買求婚戒指,原來呃人既,依一d金行真係賣金!? 邊有人會買金戒指上面壤粒鑽石架!

「下? 十卡?」店員呆左一下,再冷笑一下:「小朋友...哈....我有冇聽錯? 十卡啊...你知唔知十卡最平要幾錢? 」

「我唔知啊...」我黎就正正係想睇下幾錢啊!

「最平要近幾十萬唔得啊小弟弟,哈哈...你有冇咁多啊? 你有三十萬我都可以比到你五卡。」

「三十萬我有,不過我要銀色戒指啊。 對面間細鋪賣既鑽石信唔信得過架???」 自從我升上中學之後,父母年年都會比十萬我做利是錢,除左用係拍拖仲有同朋友玩之外我都會儲起佢。

「下...你有?」店員大為震驚的大聲問。

「有既...不過我要買隻十卡黎求婚用...仲有你地都冇銀色戒指...我都係過對面問下先啦。」我有點失望地離開。

「啊...等等啊...」店員伸出友善之手搭我膊頭:「我明你想要咩啦...哈哈...十卡18k金嘛! 有有有!」

「下...我唔係要金啊...要銀啊...」

「銀色既金嘛!! 我明啊,請入黎坐!」店員拉我入去詳細解釋,令我明白到18k金係乜,同鑽石既分級。

最後我買左隻9卡K色VS切割既18k金求婚戒指。

——————————

「下...咁大粒但k色仲要vs...會唔會唔夠白同肉眼睇到有花唔啊....」我係有少少覺得無音蠢到冇朋友,但同時睇得出佢屋企真係幾有錢下。

我順勢行前兩步追問:「咁你成唔成功求到婚?」
個mary就算拎到上手都唔會知個價值啦

Batman爸媽無俾有錢人害死喎
Bruce Wayne咁有錢尐女飛埋去自動獻身喇

Sorry 講漏咗
[破產]+俾Mary飛埋
求到婚家底仲咁好就唔使做偷拍保安啦
睇黎你同老婆求婚時做左好多功課
破產了
應該係破產 + 條女比第二條友食左隻豬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞