「穿越+科幻+少甜」《新婚的我搭上了鄰家少婦》- Season 2

842 回覆
52 Like 6 Dislike
原來2047嘅無音俾iTom抽插到就死
原來死果個係無音所以先引發穿越時空
比野拮再引發時光穿越
響巴係未抄數碼暴龍一 時光進化條橋架
響巴冇晒音訊
明明利申左
*本故事絕對只係亂寫一通。 文中所講既人物、情節與現實中人物如有雷同實屬巧合! 作者絕對係一個愛國人士!

《新婚的我搭上了鄰家少婦》- Season 2 

《第一百零九章》

——————

「你係唔係好驚訝呢,阿仔?我岩岩聽到毒tom講出政府既秘密都覺得好奇怪。」無音對我講。

「...」我有點驚訝,因為我見到了轉機。

「我知道左都好驚訝,回想返未來既時代我地被打入晶片監控,好多科技去壓制我地,原來好多野都係早已準備好。 佢地一早就plan好晒。」無音對住我講。

「之後我係依知時代網上流傳知道原來有唔少外國組織都暗地幫政府做好多衰野,去壓制人民。好多有學識既人同商人都會加入依一d組織幫政府去拎著數。 」無音不停發表佢發現既事情。

我見時機到了:「阿sir就係佢啦,係佢捉左alice!」我向無音背後既anson sir大叫。

「唔好郁!」Anson sir大聲吆喝無音。

「仆你個街啊! 想阻止我! 初音! 對付佢地。」無音一聲令下,有幾個初音突然出現攻向anson地10個警察。

我相信依幾個就係岩岩係外面果幾個係玻璃櫃中既初音。

「喂喂! 你地快d停止,唔係阿sir就開‘窗’架啦!」幾個警察發出警告。

初音當然冇停止,佢地分別襲向警察。

「嘭!嘭!嘭!」警察開槍了。

我立即飛撲到阿媽身邊保護佢。

警察同初音混戰流彈橫飛煞是恐怖,我抱緊阿媽藏身床下。

耳邊傳來密集既槍聲,慢慢的變得越來越零碎,轉為傳來陣陣既人類慘叫聲。

我把頭申出床向外望。
anson重口味系列
唉 黑警呢次……
初音(s)加油
今日好忙
明天再出
收到
*本故事絕對只係亂寫一通。 文中所講既人物、情節與現實中人物如有雷同實屬巧合! 作者絕對係一個愛國人士!

《第一百一十章》

——————

槍聲同人既慘叫聲響迴盪於少少貨倉內。

陣陣灰塵混和著槍枝既硝煙味飄散於空間內。

一切慢慢的回到平靜,我雙耳因槍聲震得耳鳴亦慢慢回復過來,我聽到喘氣聲和殘弱嘅痛苦悲鳴。

悲鳴聲就係不遠處發出,灰塵慢慢散去了,我隱約看到了一個人影。 發出痛楚既悲嗚聲既主人。

正正就係無音,佢手按腹部,血水不住從佢小腹流出來。 無音汗如大豆般流下,雖然我唔係醫生,睇都可以睇得出佢時日無多。

我望望四周都冇聲音,似乎已經冇危險。

「阿媽你乖乖地留係度。」我對阿媽說。

「...嗚...」阿媽久久未能平服下來。 但我唔理得佢太多,離開佢走向無音。

因為解決無音係首要既任務!

執起跌係我同無音之間既廚刀,一步一步走向無音。

「嗄...你....你想殺我?哈...你敢落手咩...?」無音面無血色的倒在地上冷冷地對我說。

「你已經死梗! 唔會可能救番! 我只係幫你...解脫!」

「哼....終於都要出手咩...嗄嗄...你要用自己雙手去殺人啦咩?」無音責備我。

「殺人... 我冇!」

「冇? 哼... 你唔好唔認... 嗄... 你同你個uncle Ben 都係 「啤牌會 」既人,我係未來跟蹤過你同阿ben....」

「你... 你仲知道咩野!」 冇想過自己既身份竟然被無音知道左!我同uncle ben都係「啤牌會」組織成員!

「哼! 終於肯認! 嗄...我知道好多官同有錢人都入左個會... 就係佢地係背後不停做好多利益輸送...嗄....嗄...... 一邊用祖國政府名義...打壓我地...另一邊又同外國勢力互通拎著數! 嗄...你地連累左幾多人間接因爲你地而死...」

無音講既野我明白,一直以來我地同政府官都係背後做好多野,會比返d錢班官。 有會員做工程建築就靠政府投標搵唔少。

「我同Uncle ben只係幫班工程公司做融資周轉,唔係真正做決策同起d豆腐渣既人啊! 我地都話唔到事! 我地只係想搵食,有咩唔岩啊? 又有犯法!」我反駁。

「搵食都要有企業責任! 嗄..你地全部人係賺到盡啊.... 嗄...」

「吊你! 我地有出糧比班人做野架! 你就係因為咁要搞搞震? 搞到世界大亂你有咩好啊?要全世界同你一齊死?」

「仔...全部窮人平民一樣,只係想生活過得好少少,有樓住姐.... 佢只係好少既要求...」無音仲係堅持住。

我已經唔想再同佢爭論落去! 提起刀衝上前準備一刀插下了結佢! 「死仆街! 我唔會比你阻住我搵錢,去死啦!!」

「咪郁! 羅大舟!咳....」係anson sir
佢仲未比初音殺死!
唔通宜家個個都認嘉實係自己個仔
好彩大舟死得早唔洗養便宜仔
個便宜仔係大舟自己喎

《第一百一十一章》

——————

「你地係未來人?依一d 女性機械人都係你地造出黎既?」受左輕傷既Anson sir用槍指住我。

「係!我地係未來人!d機械人係佢做出黎既」我指住冇穿冇爛既毒Tom 。

「哈.... 我今次真係立大功啦,哈! 等我話比青山研究所知先!」Anson提到青山研究所,令我有點意外。

「你一早知道青山研究所?」我知道anson亦非泛泛之輩:「你都係啤牌會既會員?」以我所知,啤牌正正係暗地裹操控政府既地下組織,同祖國政府有深厚既關係,同時暗中亦勾結外國勢力,好多政府官員同商人仲有專業人士都係成員。

「哦? 你都係會員? 哈... 好!好!...」

之後anson用會中暗語同我交流,大家都證實左對方身分。

我同anson講:「你要研究就捉走佢兩個啦。」

Anson有點猶豫:「但放左你對我同啤牌會好似都有好處,反正你都係成員,就先一齊返去總部再打算吧。」

我突然想到:「你好似好鐘意飲茶,好講究下。」

「哈... 冇錯,你係想講我好識把握時間? 係唔,沖茶好講時間既準確。就好似依家咁,我出現既時間岩岩好。」anson自覺有趣的稱讚自己。

「係啊...你真係好識把握時間。 講開又講,你d下屬都死晒?」我問 。

「似乎係~ 不過唔怕啦,我有啤牌會照,做左咩衰野都唔洗太擔心,d下屬死晒都冇問題。

「嘻...嗄.... 連一個小小既督察都唔理班下屬,只故自己安危。 哈......」無音仍笑地上痛苦地笑著。 笑著依個現實既人性自私。

「...」我冇答仍。
其實樓主唔係保安,只係一個喺青山作文嘅傻鳩
響巴又幾日唔見左啦
工作好忙啊
響巴加油啦 年尾忙d好正常
加油呀

《第一百一十二章》

——————

「羅大舟先生,我係唔係應該咁叫你呢? 定你係未來叫家寶? 我岩岩聽到…咳咳…」Anson對我講。

「你聽到晒我地既事?你知道我係未來人…?」我問Anson

「係啊! 我知道! 不過你放心啦,哈哈…大家都係啤牌會成員,我相信啤牌會唔會比你有咩事既。你都知道會規係唔可以傷害其他會員!....咳…」Anson回答我。

「你打算報比啤牌會知?」我感到有點驚訝。

「哈… 當然啦。 你都應該知道啤牌會係影子政府,先係真正統治依個地方既主人啦。 咳… 更何況我可以籍住依次再上位啦…哈…..」Anson真係一個會把握時機既人。

「….好…」 我回答並將手上廚刀放下示好。

「咳…好… 咁你幫我用繩紮起佢兩個先啦… 咳….」受左傷既Anson似乎都唔係頂到好耐。

「好。」我走向anson不遠處,果度正好有一條繩。

「咳…. 我先打比啤牌會既人先,要處理一下依度..咳…. 死左咁多伙記….咳….. 要搵佢地幫手先搞得掂。」anson慢慢係衣袋中搵野。

係一個微至對講機,一般人唔會知道係咩。 但我見到啤牌會既logo! 我知道佢會通知啤牌會黎執手尾。

依個時候我我正正係anson身後將繩拎上手,行向anson:「Anson幫手一齊紮起佢地先,條友好古惑,可能會反抗。」我左手將繩提高交到anson面前。

Anson回:「OK」

繩剛好阻擋了Anson視線,阻擋了我右手暗藏既水果刀!!!

「死啦!!!」 我快手一插,將水果刀插向Anson右則腰部位置。腰部位置好少骨頭,一刀插入可以輕易刺穿。

「啊…..」 Anson露出不可相信既眼神!因為啤牌會既會規係唔可以傷害其他會員,我就相信Anson唔會對我有戒心。

一刀當然唔可能了解Anson依個差人,我拔出水果刀再向佢背部肺部一帶再補一刀。背部雖然目標好大好易命中,但相對上比較多骨頭,如果插中骨頭,可能唔會對Anson有太大傷害!!

不過我拎既係水果刀,刀鋒細小,相信會較難被骨頭阻隔刀傷及佢肺部!!! 手上既手槍亦脫手跌到地上! !! Anson口中噴出鮮血;「哇…..」並倒在地上。

我當然唔會就此放過佢! 我要殺左佢! 係佢通知啤牌會既人之前!!! 因為我知道啤牌會如果知道有時光機既技術一定會用離統治世界!!!

我再撲上倒地既Anson補上多刀。 「啊….死啦…死啦….」

身邊都滿佈了anson既血液同肉碎,Anson身體亦由微微抖動變成完全冇晒反應,我已經可以肯定佢已經變成死人。

我慢慢企起身,步向無音。

無音呆呆的望住我:「…」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞